Doktor Cenap Çevli'den yoğun bakımda inanılmaz fedakarlık! Hasta yatağında sanal hastane kurdu

Bahçelievler’de bulunan bir özel hastanede görev yapan, cerrah emekli tabib albay Salih Cenap Çevli koronavirüs nedeniyle yattığı yoğun bakım ünitesinden önemli uyarılarda bulundu. Kök hücre tedavisi gören Çevli, "Sakın iş bitti sanıp gevşemeyin. " dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye koronavirüs ile mücadelede önemli mesafeler kaydediyor. Bunda en büyük pay, fedakarca hastalara ilk müdahaleyi yapan ve korkusuzca görev yapan doktorlar.

İşte bu doktorlardan biri de, mayıs ayının başından beri önce ayakta, 10 Mayıs'tan beri de yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören, emekli tabib albay cerrah Salih Cenap Çevli.

Kök hücre tedavisine başlanılan doktor Cenap Çevli, kendisini iyi hisseder hissetmez, hasta yatağında adeta sanal bir hastane kurarak, sosyal medyadan gelen çeşitli soruları yanıtladı.

 DOKTOR CENAP’TAN ÇOK ÖNEMLİ KORONAVİRÜS UYARILARI!

Yoğun bakım ünitesinde SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile görüntülü görüşen ve sorularını yanıtlayan doktor Cenap Çevli, gelen sorularda korona hastalığı ile ilgili belirti, ilaç adı ve yapılması gerekenleri yazdı.

Doktor Çevli, ”Arkadaşlar 5 gündür evde 8 gündür Florence nNghtingale Şişli yoğun bakımda Covid-19 nedeniyle tedavi görmekteyim. Çok ağır bir dönem geçirdim. Entübe olmamak için sürünerek çaba gösterdim. Covid-19 yoğun bakıma gireceklerlerin kolay okuyup faydalanacağı kısa el kitabı yazacağım” yazarak önemli uyarılarda bulundu.

”SAKIN GEVŞEMEYİN!“ NASİHATI!

Halen özel bir hastanede tedavi gören Cenap Çevli, ”Evet aşı bulunmuş değil, pandemi sürüyor. Kimden, hangi gıdadan bulaşacağı belli değil. Sakın iş bitti sanıp gevşemeyin. "Öldürüyor mu?" hesabı, denemesi yapacak kadar enayilere her şey serbest!” diyerek önemli nasihatte bulunduğu görüldü.

VİRÜS HAVADAN BULAŞMAZ DİYEN O DOKTORUN YANINDA YARIM SAAT OTURACAĞIM!”

Kendisini çok iyi hissettiğini belirten, evli ve 3 çocuk babası 58 yaşındaki fedakar doktor Cenap Çevli, koronavirüs ile ilgili, televizyonlarda açıklama yapan doktorlara da, esprili şekilde atıfta bulunarak, ”Kimseler maske takmazken biz "herkes eksiksiz takmalı" dedik, TV'ye çıkıp" Bu virüs havadan buluşmaz, hoplamaz, zıplamaz" diyen İNTANİYE profunu görürsem yanında bir yarım saat oturacağım... “ diye yazarak eleştirdi.

İşte korona tedavisi görürken,ağzında hortumla hasta yatağında soruları yanıtlayan doktor Çevli’nin sosyal medya dialogları:


Soru:Size de geçmiş olsun. İnşallah çabuk atlatırsınız. Eşim de pozitif çıktı ama anında her 2 ilacı ona da başlamıştım. O evde AC temiz ateşi yok .

Cevap: Çok geçmiş olsun ben evde eşim hastanede atlatmaya çalışıyoruz .
Ben hafif eşim bana göre daha ağır atlatıyor modumuz düştüğünde kızımız için yaşamak zorunda olduğumuzu hatırlamamız için anlaştık .
Çok zor bir saat iyi ikinci saat çok koru üçüncü saati


Soru:A + plazma verebilecek durumdayım. Fayda verecekse hazırım!! Kızılay’a başvurdum geri dönüş olmadı maalesef ..

Cevap:Florance Nightingale hastaneye sorar mısınız?

Soru.Öncelikle çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. İlk gidişinizde hangi şikayetle başvurmuştunuz?

Cevap:İlk gün baş ağrısı, 2. Gün halsizlik ve gece ateş. Hiç. Öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı yoktu. Ayaktayım.

Soru:Eşinizin daha hafif atlatmasının sebebi maruz kalınan virüs miktarı ile mi alakalı? Çok çok geçmiş olsun şifalar dilerim

Cevap:Hidroxikinin tek tablet 30 gün koruyormuş onu devlet verince anında ona da verdim

 Soru:Çok geçmiş olsun sizi takip ediyorduk birden kayboldunuz şifalar dilerim

Cevap:Gene özelden sorulmuş tüm soruları tek tek cevaplamaya çalıştım

Soru: Çok geçmiş olsun. Rabbim acil şifalar versin.
Başağrısı çok sık yaşadığım bir durum. Ve en sık kullandığım Arveles. Bu grubun da kullanılmaması tavsiye ediliyor.
Siz de covit’in başağrısı ile başladığını yazmışsınız. Ağrıkesici, antiinflamatuvar olarak ne kullanılabilir.

Cevap: Covit te parol

Soru:Erkekler kesinlikle daha fazla etkileniyor .Erken tanı gerçekten çok önemli eşimde bir saat içinde çıktı bütün belirtiler. ama ben gerçekten bilmesem salgın var ağrı kesici bile icmeyecek durumdayım
Atlatmak üzere olduğunuza çok sevindim iyilesecegine inanmak yolun yarısı..

Cevap: Daha yoğun bakımdayım torbasız nefes alamıyorum

 Soru: Kronik ek hastalığınız var mı ?

Cevap: Astım, allerjik bronşit, damar sertliği ile sağ koronerde stent

 Soru:İlk gün baş ağrısı, 2. Gün halsizlik ve gece ateş. Hiç. Öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı yoktu. Ayaktaydım.

Cevap:Öncelikle çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. İlk gidişinizde hangi şikayetle başvurmuştunuz?

Soru:A + plazma verebilecek durumdayım. Fayda verecekse hazırım!! Kızılay’a başvurdum geri dönüş olmadı maalesef ..

Cevap: Florence Nightingale hastaneyi arayıp sorun

Soru: Ilaclar hidroksikinin ve enfluvir midir?


Cevap: İlave 2x1 Tazosin antibiyotik sekonder bakteriyel enfeksiyondan korumak için, 24 saat infüzyonla assist gidiyor, kuru öksürük çok, hiç balgam yok. 7 sn.lik Tek öksürük atağı O2 yi 75e indiriyor.

Soru: Hocam protokolde C vit var mı?

Cevap:Yok maalesef... Ne deyim, ben de taraftarım C vit e

Soru: Cahillik ama en büyük cahillik buna olanak sağlayanlarda.

Cevap:Evet aşı bulunmuş değil, pandemi sürüyor. Kimden, hangi gıdadan bulaşacağı belli değil. Sakın iş bitti sanıp gevşemeyin. "Öldürüyor mu?" hesabı, denemesi yapacak kadar enayilere her şey serbest!

Cevap: Kimseler maske takmazken biz "herkes eksiksiz takmalı" dedik, TV'ye çıkıp" Bu virüs havadan buluşmaz, hoplamaz, zıplamaz" diyen İNTANİYE profunu görürsem yanında bir yarım saat oturacağım... 

Soru: Bence sabırla at gözlüğüne sahip,her tvye çıkıp konuşanları doğru sayan birine sabırla cevap vermeyin,en güzeli kendi bildiği bilgisizlikle kalmasıdır


Soru: Entübe havayolu açmak değil. Solunum cihazı ile oksijen pompalanıyor devamlı bildiğim kadarıyla. Trakeostomide havayolu açıyorlar Adem elması denen kemiğin ordan bir delik açılıp nefes almanız sağlanıyor sanırım..

Cevap:Entübe = kişi ilaçla uyutulur solunum yoluna ucu balonlu hortum sokulur. Makina hastayı O2 ile solutur. Bir hafifi uyku apnesinde ki CPAP pozitif basınçlı solutan yüze bağlanan alettir. Hasta kendi uyur alet solunum anını tespit eder O2 değil hava basar. Bu Torba ise saf O2 dolu

 Soru: Bu ilaç bulaşmayı engellemiyor sadece hafif geçirmeye yardımcı oluyor

Cevap: Eşim boğazda pcr pozitif çıktı ben 2 gün önce kendi ilacımdan başlamıştım. BTsi temiz, ateşi yok, öksürük yok. Evde rahat. Yarın yeni pcr yapılacak belki 1 haftada o ilaçla yendi bile.


Soru: Hocam ailecek covid atlattık fakat annem solunum sıkıntısı hiç çekmemesine rağmen yaklaşık 2 aydır iyileşemedi.Mide bulantısı ,bağırsak düzensizlikleri ve eklem ağrıları şiddetini azaltmadan devam ediyor.(panik atak hastası ayrıca)Ne yapmalıyız? Tamam

Cevap:Pcr

Doktor Cenap Çevli'den yoğun bakımda inanılmaz fedakarlık! Hasta yatağında sanal hastane kurdu ile ilgili etiketler doktor Koronavirüs Korona Cenap Çevli
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.