Doğuştan parmakları olmayan Zeynep'in azmi hayran bıraktı: Bağlama öğrendi, konservatuvarı kazandı!

Doğuştan bir elinin parmakları olmayan Zeynep Düzgün hayallerini gerçekleştirmek için Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde 2017'de bağlama kursuna başladı. Azmi sayesinde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazanan Zeynep, çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Doğuştan bir elinin parmakları olmayan 19 yaşındaki Zeynep Düzgün'ün azim hikayesi 2017'de Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde bağlama kursuna yazılması ile başladı 

İSTANBUL DEVLET KONSERVATUVARI'NI KAZANDI

Gençlik Gemisi’nde şan, piyano ve konservatuvar hazırlık kurslarına giden Zeynep, farklı üniversitelerin yetenek sınavlarına girerek başarı sağladı. Azmiyle herkesi kendisine hayran bırakan Zeynep, tercihini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan yana kullandı. Zeynep Düzgün, sık sık Gençlik Gemisi’ne gelerek konservatuara hazırlanan öğrencilere de moral veriyor.

Doğuştan parmakları olmayan Zeynep'in azmi hayran bıraktı: Bağlama öğrendi, konservatuvarı kazandı!

"ÇOCUKLUĞUMDAN İTİBAREN BAŞLAYAN BİR HAYALDİ"

Bağlama ile nasıl tanıştığını anlatan Zeynep Düzgün, ”Çocukluğumdan itibaren başlayan bir hayaldi. Ben daha ortaokuldayken, İstanbul Üniversitesi’nin önünden geçerken, ‘Ben bu okulda okuyacağım’ demiştim. Oradan başlayan bir hayaldi. Doğum günümde bana bir bağlama aldılar. Oradan heveslendim. Bağlama evimde duruyordu biraz geç başladım. Dezavantajlarını yaşadım. Zorlandığım çok süreç oldu. Çareyi yine kendimde buldum. ‘Çalışınca niye yapamayayım’ dedim.

"SINAVLARA GİRDİĞİM ZAMAN ŞAŞIRDILAR"

Ben ilkokuldayken törenler oluyordu. Her seferinde ben 2-3 saat öncesinde giderdim şiir falan okumak için. O zamandan başlayan mikrofon merakımda vardı. 5’inci sınıfta bir bağlama alınmıştı. Onu sonra duvara astım. Orada duruyordu. Sonrasında bağlamaya başladım, bir daha bıraktım. Tuğberk Hocam ile tekrar başladım ve bağlama ile aramda kopmayan bir bağ oluştu” dedi.

Doğuştan parmakları olmayan Zeynep'in azmi hayran bıraktı: Bağlama öğrendi, konservatuvarı kazandı! - Resim : 2

"ÖNYARGI VARDI, NELER YAPABİLECEĞİMİ GÖSTERDİM"

Zeynep Düzgün ayrıca, “Sınavlara girdiğim zaman şaşırdılar. Beklemiyorlardı. Beni gördüklerinde ‘Ne yapabilir’ diyorlardı. Sınava gittim ve birçok okul kazandım. Her okulda, ‘Daha fazla ne yapabilir’ önyargısı vardı. Fakat neler yapabileceğimi gösterdim.

"BU İMKANI SAĞLADIĞI İÇİN BAŞKAN ŞADİ YAZICI'YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Bu sanat merkezi gerçekten bir velinimet. Ücretli kurslara baktığımız zaman bir eğitim veriliyor ancak ne kadar yeterli. Burada hocalarımız olsun, yetkili hocalarımız olsun bir şeye takıldığımız zaman bizlere hemen dönüş yapıyorlar. Saat fark etmeksizin öğretmeye açıklar. Bu imkânı sağladığı için başta Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ediyoruz. Şu an birçok kişinin içinden geçeni söylüyorum” diye konuştu.

Doğuştan parmakları olmayan Zeynep'in azmi hayran bıraktı: Bağlama öğrendi, konservatuvarı kazandı! ile ilgili etiketler konservatuar bağlama
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.