Doğum parası ve süt ödeneği nasıl alınır 2022 güncel doğum parası ve süt ödeneği ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan hizmetler arasında yer alan doğum parası ve süt ödeneği destekleri için detaylar belli oldu. Peki bu yardımlara kimler, nasıl başvuru yapabilir?

Ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar için birbirinden farklı başlıklar altında ödeme hizmetleri geliştiren Sosyal Güvenlik Kurumu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni günde doğum ve süt paraları ile gündeme geldi. Vatandaşlar, söz konusu yardımlardan nasıl yararlanabileceklerini araştırmaya başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2015 yılından sonra yapılan canlı doğumlar için çocuk sayısına bağlı olarak tek seferliğe mahsus doğum yardımı yapmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu ise güncellenen süt parasını, doğum yapmış olan sigortalı anneye veya sigortalı olarak çalışan eşine yatırmaktadır.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI DOĞUM PARASI YARDIMI ARALIK 2022

Doğum parası ve süt ödeneği nasıl alınır 2022 güncel doğum parası ve süt ödeneği ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş bir sosyal yardım modeli olarak hizmete sunulmuş olan doğum parası, annenin yapmış olduğu doğum sayısına göre farklılık göstermektedir. Temmuz ayında güncellenmiş olan maaşlardan sonra açıklanan yeni yardım tutarları, şu şekildedir:

  • Birinci çocuk için: 300 TL
  • İkinci çocuk için: 400 TL
  • Üç ve üzeri çocuk için: 600 TL

Yukarıda belirtilmiş olan yardım tutarlarının alınabilmesi için doğumların 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra canlı olarak gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir. Anne sağ ise annenin değil ise babanın başvurusu kabul edilmektedir. Başvuru için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması veya Mavi Kart sahibi olunması gerekmektedir. Başvurular e- devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile kabul edilmektedir. Ödemeler, tek sefere mahsustur.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI SÜT ÖDENEĞİ ARALIK 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bir diğer hizmeti olan süt parası, “emzirme ödeneği” olarak da bilinmektedir. Bu yardımda anne ya da babadan birinin sigortalı olarak çalışıyor olması ve en az 4 aylık prim ödemesinin tamamlanmış olması gerekmektedir. Bu yardım hizmeti için belirlenmiş olan güncel tutar, 315 TL’dir. Başvurular ise hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na hem de Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılabilmektedir.   

Doğum parası ve süt ödeneği nasıl alınır 2022 güncel doğum parası ve süt ödeneği ne kadar? ile ilgili etiketler Süt Para
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.