Doğan Yayın Grubu ne kadar satıldı?

Doğan Yayın Grubu ne kadara satıldı? Demirören hangi kanalları, gazeteleri satın aldı? Vatandaşlarımızın merak ettiği soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz. Gelen son dakika bilgilerine göre Doğan Medya Grubu, Demirören'e satıldı. İddiaya göre Doğan Medya Grubu içindeki Hürriyet ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Türk televizyonları başta olmak üzere tüm gazete, dergi ve televizyonlar ile dağıtım şirketi Demirören medya grubuna satıldı. Peki, Doğan Yayın Grubu ne kadar satıldı? Demirören hangi kanalları, gazeteleri satın aldı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Doğan Yayın Grubu ne kadara satıldı?Milliyet ve Vatan’ın patronu Yıldırım Demirören’in, Aydın Doğan’ı iki kez ziyaret etti. Patronları katını hareketlendiren bu ziyaretle ilgili Demirören'in aklında Doğan Grubu'nun üç gazetesi Hürriyet, Posta ve Fanatik olduğu ileri sürülmüştü. Vatandaşlarımız ise bu konuda araştırma yapıyor... Peki, Doğan Yayın Grubu ne kadar satıldı? Demirören hangi kanalları, gazeteleri satın aldı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Dogan_Medya_Grubu_satld_m_Fanatik_Posta_Hurriyet_Kanal_D_CNN_Demirorene_mi_satldsfas_1

DOĞAN MEDYA GRUBU NE KADARA SATILDI?

Doğan Medya Grubu bünyesindeki yayın organlarının tamamı Demirören Medya Grubu'na satıldı. 1 milyar 250 milyon liralık satış sonrası Hürriyet, Posta, Kanal D, CNN Türk'ün yeni sahibi Erdoğan Demirören oldu.

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Medya Grubu bünyesindeki tüm yayın organları ile Türkiye'nin en büyük medya dağıtım şirketi Yaysat satıldı.

İddiaya göre Doğan Medya Grubu içindeki Hürriyet ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Türk televizyonları başta olmak üzere tüm gazete, dergi ve televizyonlar ile dağıtım şirketi YAYSAT, 1 milyar 250 milyon dolar karşılığında Demirören Medya Grubu'na satıldı.

Milliyet ve Vatan'ın patronu Yıldırım Demirören geçen günlerde iki kez Aydın Doğan'ı ziyaret etmişti.

Dogan_Yayn_Grubu_ne_kadar_satld_Demiroren_hangi_kanallar_gazeteleri_satn_aldSFASF

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

Erdoğan Demirören, 28 Ağustos 1938 tarihinde İnegöl'de dünyaya geldi.

Saint Benoit Lisesi orta bölümünde okudu.

Erdoğan Demirören, Sirkeci’de Oto Yedek Parça İthalatı ve Pazarlaması konusunda faaliyet gösteren Kolaylık Oto Müessesi’nin kurucusu Babası Şükrü Demirören`in 1957 senesinde vefat etmesiyle, genç yaşta aile işlerini devralmak zorunda kaldı.

Erdoğan Demirören şuan Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye’nin en büyük grupları arasında bulunmaktadır.

Ayrıca piston üretimi de yapan grup, Özel Ata Lisesi’nin de sahibidir.

Oğlu Yıldırım Demirören ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanıdır.

ERDOĞAN DEMİRÖREN'İN OĞLU YILDIRIM DEMİRÖREN KİMDİR?

Yıldırım Demirören, 6 Ekim 1964 tarihinde İnegöl’de dünyaya gelmiştir.

İsviçre’deki Leysin American School’da eğitimini tamamlayan Demirören, Demirören Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in oğludur.

2000-2002 ve 2002-2004 dönemlerinde BJK Yönetim Kurulu Üyeliği, Asbaşkanlık ve Futbol Şube Sorumluluğu görevlerinde bulundu.

2004 senesinde başkan Serdar Bilgili’nin görevi bırakmasıyla Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün başkanlığına geçti.

26 Şubat 2012 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 41. Başkanı olarak seçildi.

3 çocuk babası olan Demirören, ileri seviyede İngilizce bilmektedir.

AYDIN DOĞAN KİMDİR?

Aydın Doğan, 15 Nisan 1936’da Gümüşhane’de dünyaya gelmiştir. Liseyi Erzincan’da okuyan Aydın Doğan, Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde tamamlamıştır.

Üniversite eğitimini tamamlayan Aydın Doğan, 1958 senesinden itibaren lastik, bisiklet, radyo, ticari araç ve inşaat makineleri tüccarlığı, nakliyecilik ve müteahhitlik yapmıştır.

1974 senesinden sonra önce İstanbul Ticaret Odası Meclis Yönetim Kurulu üyesi, ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi olmuştur.

Medya sektörüne girişi, ilk defa 1979 senesinde Milliyet Gazetesi’ni satın alarak olmuştur. Bunun ardından Türkiye Gazete Sahipleri Sendika Başkanı olmuştur.

1996 yılında Aydın Doğan Vakfı’nı kurarak kültür, eğitim ve sosyal alanlarda yaptığı çalışmaları tek bir alanda toplamış oldu.

1998 senesinde, Japonya’da organize edilen Dünya Yayıncılık Birliği toplantısında Türkiye’den ilk kez Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen kişi olmuş, 1999 senesinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

2000 senesinde Ege Üniversitesi’nden Fahri doktora ünvanı almıştır.

2004 senesinde ise Dünya Gazeteciler Birliği toplantısında seçimle Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na getirilen ilk Türk oldu.

Aydın Doğan, kendisi ve aile fertlerinin ismini taşıyan 8 okul yaptırmıştır.

Doğan Medya Grubu’nu kurmuş ve birçok medya kurumunu bünyesine katmıştır.

1 Mart 2017 tarihinde Petrol Ofisi’nde örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yaptığı iddiasından dolayı hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.

DOĞAN YAYIN HOLDİNG

Doğan Yayın Holding, Doğan Holding bünyesinde bulunan gazete, dergi, kitap, radyo ve televizyon yayıncılık, yapımcılık, basım, dijital medya, dağıtım, perakende ve alternatif telekom alanlarında faaliyet gösteren bir şirkettir. 1997 yılında kurulmuştur. 26 Ağustos 2014 tarihinde Doğan Holding ile birleşmesi sonucu sona ermiştir.

YÖNETİM KURULU

Yönetim kurulu başkanı: Begümhan Doğan Faralyalı
Yürütme komitesi başkanı: Mehmet Ali Yalçındağ
Yürütme komitesi başkan yardımcısı: Ertuğrul Özkök
Yönetim kurulu üyeleri: Soner Gedik, Ahmet Toksoy, Nuri Çolakoğlu, Barbaros Hayrettin Çağa, Cem Duna
Bağımsız yönetim kurulu üyesi: Prof. Dr. Hubert Burda

Doğan Yayın Grubu ne kadar satıldı? ile ilgili etiketler doğan yayın grubu ne kadara satıldı hangi kanalları gazeteleri satın aldı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.