Doğalgazın fiyatı düştü, gözler faturalara çevrildi! Bakan açıkladı

Doğalgaz faturalarına indirim bekleyen vatandaşlara müjdeli haber Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) cephesinden geldi. İşte o açıklama…

Elektrik ve doğalgaz, bu sene tüm dünyayla birlikte Türkiye de başlayan enerji krizinden etkilenmişti. Bu kriz kapsamında elektriğin de doğalgazın da maliyeti artarken; özellikle sanayi için kullanılan bu enerjiler üretim maliyetlerini artırdığı için pek çok sektörün zamla buluşmasına neden olmuştu. Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nden (BOTAŞ) bugün bu konuya ilişkin müjdeli bir haber geldi.

Sanayi ve elektrik üretiminden kullanılan doğalgazın toptan satışa fiyatında indirim yapıldığını bildiren BOTAŞ’ın ardından bir açıklama da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den geldi. İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Enerjide Türkiye Yüzyılı Hedefleri’ programında konuşan Bakan Fatih Dönmez, önemli mesajlar verdi. İşte doğalgaza gelen indirime ilişkin tüm detaylar…

DOĞALGAZDA İNDİRİM YÜZDE 17,22’Yİ BULDU

Geçtiğimiz günlerde sanayi elektriğine gelen indirimin ardından bu kez BOTAŞ, sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında indirime gidildiğini açıkladı. İndirimin 1 Şubat 2023 tarihi itibariyle geçerli olduğunu bildiren BOTAŞ, indirim oranlarına ilişkin de bilgi verdi.

BOTAŞ’ın açıklamalarına göre, elektrik üretim amacıyla kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 16,67 indirim gerçekleşti. Sanayi kuruluşlarında yüzde 13,30 ila 17,22 arasında indirime gidildiğini duyuran BOTAŞ, konutta kullanılan doğalgazlar için herhangi bir değişiklik yaşanmayacağının altını çizdi.

BAKAN FATİH DÖNMEZ, İNDİRİMLER DEVAM EDECEK MESAJI VERDİ

Doğalgazın fiyatı düştü, gözler faturalara çevrildi! Bakan açıkladı

Gelen doğalgaz indiriminin ardından Bakan Fatih Dönmez, katıldığı bir programda konuştu. Programda maliyetin düşmesinden kaynaklı oluşan indirimlerin devam edeceğine dair sinyal veren Bakan Dönmez, aynı indirimin elektriğe de yansıyacağını tahmin ettiklerini söyledi. İndirimlere ilişkin konuşan Bakan Dönmez, şu ifadeleri kullandı:

“Bu durum devam ettiği müddetçe de bu indirimler gelmeye devam edecek. Tabii doğalgaz düşünce elektrik üretiminde de doğalgazın payı önemli bir etkisi var. Aynı şekilde oralara da (elektrik) yansımasını bekliyoruz. Belki yüzde 15-16 seviyesinde de toptan elektrik fiyatlarında da bir gerilime şubat ayı itibarıyla söz konusu olacak.”

Doğalgazın fiyatı düştü, gözler faturalara çevrildi! Bakan açıkladı ile ilgili etiketler doğal gaz fatura BOTAŞ
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.