Doğal yaşamı nasıl koruyabiliriz?

Hayvanlar, canlılar ve yaşamı korumanın pek çok yolu bulunuyor. Peki, doğal yaşamı nasıl koruyabiliriz? Doğal yaşam nedir? Hayvanları nasıl koruyabiliriz? Hepsi ve daha fazlası için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz…

Doğal yaşamı korumak hem bu yaşam içerisindeki hayvanları hem ormanları hem de tüm canlıları korumayı amaçlamaktır. Bu amaç uğrunda insanların izlemesi gereken çok sayıda yol da bulunuyor. İzlenecek yollar ise insanların daha üst düzey bir yaşam alanı yaratmasına imkân tanıyor.

Doğal Yaşam Nedir?

Hepimiz doğal yaşamı, hayvanları ve diğer canlıları korumak istiyoruz. Ancak bu isteği gerçekleştirebilmek için öncelik olarak doğal yaşam nedir sorusuna cevap bulmamız gerekiyor.

Doğal yaşam, insan eli değmeyen ve yaşamın kendi içerisinde oluştuğu doğa anlamına gelir. Bu doğada hayvanlar, bitkiler ve diğer canlılar kendi hallerinde yaşayabilirler. Ancak bu sadece hayvanlar ve bitkilerden de ibaret değildir. Doğal yaşamı korumak isteyen kimselerin doğadaki havaya, suya ve diğer varlıklara da zarar vermemesi gerekir. Çünkü bunlar da doğal yaşam içerisinde yer almaktadır.

Doğal yaşamı nasıl koruyabiliriz?

Doğal Yaşamı Korumak İçin Neler Yapılmalı?

Doğal yaşamı korumak isteyen insanların ve toplumların atmaları gereken pek çok adım vardır. Bu adımlar ise genel olarak şu şekildedir;

  •         Doğaya savaş açmamak
  •         Doğayı tüketmemek ve beşeri amaçlarımız uğrunda yok etmemek
  •         Tasarruf yapmak
  •         Hayvanların ölümlerine ve neslinin tükenmelerine sebebiyet vermemek
  •         Nesli tükenecek olan canlılara yardımcı olmak nesillerinin tükenmesini engellemek
  •         Doğadaki suyu ve havayı kirletmemek
  •         Ormanlara zarar vermemek
  •         Evcil hayvanların yanı sıra doğadaki hayvanlara da yardımcı olmak

Temel olarak yukarıdaki adımlar doğal yaşamı koruyabilmemize imkân tanısa da bu sadece bununla sınırlı değildir. Büyük ve apayrı bir dünya olan doğal yaşamı korumak için toplumların ve bireylerin yapabileceği çok şey vardır.

Doğal Yaşamı Korumada Öncelik: Hayvanlar

Doğal yaşamı korumak için öncelikle hayvanları korumamız gerekiyor. Doğayı, canlıları ve doğal yaşamı korumak istiyorum diyen bireyler bu noktada öncelik olarak hayvanlara sahip çıkmalıdır. Peki, hayvanlar nasıl korunmalıdır?

Hayvanları korumak sadece evcil hayvanlar sınırlı değildir. Doğada birbirinden farklı özellikleri bulunan iki yaşamlı hayvanlar da bulunmaktadır. Ki bu hayvanlar içerisinde böcekler, yılanlar, kurbağalar ve diğer evcilleştirilemeyen canlılar da bulunur.

Evcilleştirilmeyen ve sürekli zarar gören hayvanlardan bir kaçı hakkında da epey bilgiye sahibiz aslında… Dünyanın en temiz hayvanı olan hamamböcekleri bile kirli çevrelerde yaşamını uzun süre devam ettiremiyor. Bu nedenle doğal yaşamı korumak için her şeyden önce çevreyi korumak, doğayı korumak ve en önemlisi de hayvanları korumak gerekiyor.

Doğal yaşamı nasıl koruyabiliriz? - Resim : 2

İki Yaşamlı Canlıları İhmal Etmeyin!

Kedi, köpek ve diğer evcil hayvanları beslemek, onları korumak ne kadar faydalı olsa da sadece bu doğal yaşamı korumak için yeterli değil. Doğal yaşamın düzenini bozmamak ve doğayı korumak için iki yaşamlı canlıları da korumak ve kollamak gerekiyor.

İki yaşamlı canlılar arasında bulunan arılar, solucanlar, sinekler ve iki farklı doğada yaşayabilen diğer tüm hayvanların da doğa üzerinde varlıklarını sürdürebilmesi gerekiyor. Çünkü doğal yaşam her şeyin kendi kendine var olduğu ve hiçbir şekilde bozulmaması gereken hayatımız için en önemli alanlar arasında kendisine yer ediniyor.

Doğal Yaşamı Korumanın En Kolay Yolu: İyilik Denizi

Uzun süredir doğal yaşamı korumak ve Dünyaya iyilik getirmek için profesyonel kadrosuyla ve gönüllüleriyle çeşitli projeler veren İyilik Denizi Derneği, doğal yaşamı korumak isteyen ancak ne yapacağını bilemeyen bireylere destek çıkıyor.

Siz de doğal hayatı koruma derneği olan İyilik Denizi’ne bağışta bulunabilir, projelere gönüllülük esaslı katılabilirsiniz.

Doğal yaşamı nasıl koruyabiliriz? ile ilgili etiketler doğal yaşam iyilik denizi derneği doğa iki yaşamlı hayvan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.