DNA testi yaptıran kadın kızının dayısı olduğunu öğrendi! Tetra Gametik Kimerizm nedir?

Kolombiya'da yapılan bir DNA testi sonucu doktorları şoke etti. Test yaptıran kadın, kendi kızının hem annesi hem de dayısı olduğunu öğrendi. Doktorlar bu durumun, "tetra gametik kimerizi" vakası olduğunu belirtti. Peki, tetra gametik kimerizm nedir? Ayrıntılar haberimizde...

Hem kızının annesi hem dayısı olduğu teyit edilen bir kadının ortaya çıkması tıp dünyasındaki insanları şaşkına çevirdi.

Kulağa inanılmaz gelen olay Kolombiya'da yaşandı. Genetik Enstitüsü'nde görev yapan Juan Yunis, sıradan bir DNA testi gerçekleştiriyordu.

Anne ve kız arasındaki bu testte erkek DNA'sına rastlandı. Kadınlarda DNA XX kromozomlarıyla oluşurken, test sonuçlarında Y kromozomuna da rastlanmıştı. Laboratuar hatası olduğunu düşünen Yunis testi birkaç kez tekrarladı.

TETRA GAMETİK KİMERİZM NEDİR?

Dört gametten oluştuğu için tetra (Latince'de dört demek) gametik kimerizm olarak adlandırılan bu durum en yaygın kimerizm anomalilerinden biri. Yani bu durumda anne görevindeki kadın bünyesinde barındırdığı farklı DNA'lar nedeniyle kendi kızının hem annesi hem dayısı konumuna geliyor.

Dünya genelinde şimdiye kadar tespit edilen kimerizm vaka sayısının 20 olduğu belirtildi.

 

DNA testi yaptıran kadın kızının dayısı olduğunu öğrendi! Tetra Gametik Kimerizm nedir? ile ilgili etiketler DNA
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.