Dışişleri Bakanlığı'ndan 'camiye bombalı saldırı' sonrası açıklama!

DAEŞ'in Afganistan'daki bir camiyi cuma namazı esnasında patlatarak yüzlerce kişinin kanını dökmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yayımladı. Türkiye, dost ve kardeş Afgan halkına en acı günlerinden birinde taziye ve destek mesajı gönderdi.

Afganistan'daki bir camiye Cuma namazı esnasında DAEŞ tarafından bombalı bir intihar saldırısı gerçekleşmesi ve Afganistan'ın bu hafta üçüncü kez yüzlerce insanın kanına bulanmasının ardından Türkiye'den yazılı açıklama geldi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: MENFUR TERÖR SALDIRISINI KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı, resmi Twitter hesabından da paylaştığı bir yazılı açıklamada dost ve kardeş Afgan halkına taziye mesajı gönderdi.

Dışişlerinin yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: 

'Afganistan'ın Kunduz vilayetindeki bir camide bugün (8 Ekim) Cuma Namazı esnasında gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir.

Bu menfur terör saldırısını kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, dost ve kardeş Afgan halkına taziyelerimizi iletiyoruz.'

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'camiye bombalı saldırı' sonrası açıklama! ile ilgili etiketler Türkiye Afganistan Saldırı bomba DEAŞ Dışişleri DAEŞ IŞİD
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.