Dışişleri Bakan Hakan Fidan: ABD, DEAŞ ile mücadele bahanesiyle PKK/YPG'ye destek veriyor!

Meclis'te düzenlenen terörle mücadele oturumunda konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan net konuşarak "ABD, DEAŞ ile mücadele bahanesiyle PKK/YPG'ye destek veriyor" dedi. KYB'nin Irak'ta PKK'ya alan açtığını belirten Bakan Fidan, "Süleymaniye'ye yönelik yaptırımlarımıza rağmen KYB, PKK'ya müzahir tutumunu değiştirmezse daha ileri tedbirler almakta tereddüt etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Meclis Genel Kurulu’nda terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme oturumu düzenlendi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuştu.

 

Bakan Fidan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

 PKK SINIR ÖTESİNE KAYDI

"Tüm terör örgütlerinin kökünün kalıcı bir şekilde yok edilmesi elzemdir. Barışın sürdürülmesi dış politikamızın önceliği. Bölücü örgüt geldiğimiz noktada artık Suriye ve Irak'ın milli güvenlik tehdidi haline gelmiştir. Türkiye'de zemin kaybeden PKK sınır ötesine kaymıştır. Tehdidi kaynağında bertaraf ediyoruz. Örgütü ayakta tutan ve gelir sağlayan kaynaklarını teker teker yok ediyoruz." 

KYB'YE PKK GÖNDERMESİ

KYB'nin Irak'ta PKK'ya alan açtığını belirten Bakan Fidan, "Süleymaniye'ye yönelik yaptırımlarımıza rağmen KYB, PKK'ya müzahir tutumunu değiştirmezse daha ileri tedbirler almakta tereddüt etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Kürdistan Yurtseverler Birliği kısaca KYB (Kürtçe: Yekîtiya Niştimaniya Kurdistan ya da Yekîtiya Niştimanperwerê Kurdistan / YNK), 1975'te Irak'ta kurulan bir siyasi partidir. KYB'nin kurucuları arasında Celal Talabani vardı.

 

Irak makamlarıyla istişare sürecimiz devam ediyor, Irak yönetiminin PKK'ya yönelik evrilmekte olan anlayışını tahkim etmek üzere çalışmalarımız titizlikle sürdürülmektedir

Örgütün Suriye ve Irak arasındaki geçişkenliği her iki sahada etkisiz kılınmasını gerektirmektedir. Suriye’de rejim karşıtlığı üzerine kurulan koalisyon, zaman içinde DEAŞ ve PKK ile iş birliğine evrilmiştir. Bu çarpık ilişkiyi sona erdirmeye PKK’nın doğduğu yer olan Suriye sahasında yok edilmesi için mücadeleye devam edeceğiz.

ABD, DEAŞ ile mücadele bahanesiyle PKK/YPG'ye destek veriyor.

 

Dışişleri Bakan Hakan Fidan: ABD, DEAŞ ile mücadele bahanesiyle PKK/YPG'ye destek veriyor! ile ilgili etiketler Hakan Fidan TBMM Meclis
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.