Meclis'te terörle mücadele oturumu! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: 78 terörist öldürüldü!

TBMM'de terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme oturumunda konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, son 5 günde 78 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Bakan Güler ayrıca Irak ve Suriye kuzeyinde toplam 114 hedefin imha edildiğini belirtti.

Son dakika haberi: TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında Meclis Genel Kurulu’nda terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme oturumu düzenleniyor.

İlk olarak konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Türkiye, sorunlarını çözmeye muktedir bir devlettir. Terör belasını da bütün unsurlarıyla tasfiye edecek, yok edecek, tarihin çöplüğüne atacaktır. Terörün önündeki en büyük engel, demokratik meşruiyetimizin kaynağı TBMM'dir, bizatihi siyasetin kendisidir, buradaki milletvekilleri, TBMM'nin ruhudur" dedi.

Ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler söz aldı. Bakan Güler terör koridorunu parçaladıklarını belirtti. Terör örgütünün hareket etme kabiliyetini bitirdiklerini ifade eden Güler, PKK'ya ağır darbeler vurulduğunu kaydetti.

Bakan Güler'in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

Bugüne kadar başarılı operasyonlarla terör örgütüne büyük darbe vurduk. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemize yönelen tehditlere karşı görev yapmaktadır. Bilen bilmeyen bazı kesimler tarafından yorumlar yapılıyor. Bilinçsiz ve artniyetli söylemlere şahit oluyoruz. Eleştiriler elbette olabilir. Böyle hassa bir konuda birlik içinde olmak yerine acıların siyasi malzeme yapılması asla ve asla kabul edilemez.


TERÖRÜN HAREKET KABİLİYETİNİ BİTİRDİK

Devlet iradesinin olmadığı Irak'ın kuzeyinde PKK varlığını artırarark ülkemize saldırıları artırdı. Teröristlerin yanıbaşımızda yuvalanmasına karşı böyle tedbirler zorunlu oldu. Terörü kaynağında yok etme stratejisini uygulamaya başladık. Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarımızın icrasına da başlanmıştır. 2019 yılında başlatılan Pençe harekatları ve eylemlerin kısıtlanmasında önemli başarı sağlanmıştır. Üs bölgeleri sayesinde yaklaşık 300 kilometrelik 30 km derinlikte güvenli hat oluşturduk. Pençe Kilit operasyonu ile kilit kapatılmış, emniyetimiz tesis edilmiştir. Bu operasyonlarla sınırlarımızda kurulmak istenen terör koridorlarını parçaladık.Terörün hareket kabiliyetini bitirdik. Irak'ın  kuzeyinde PKK'yı hedef alan operasyonlarımız terörün hareket kabiliyetinin engellenmesinde önemli başarıya ulaşılmasını sağlamıştır.

Aralarından PKK'nın üst düzey yöneticilerinin de olduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Yurt içindeki eylemler asgari düzeye indirilmiştir. Tüm bu saldırılarda teröristlerin sızma girişiminde sivil yerleşimleri örtü olarak kullandığı görülmüştür. Bugün artık yurt içinde tek bir şehit haberi gelmiyor. Bu da terörü kaynağında yok etme başarısını gösteriyor. Mehmetçiğimiz karşısındna aciz kalan teröristler artık son çırpınışlarını veriyor. Hain teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırılar olumsuz hava koşullarında alçakça gerçekleştirildi. Üs bölgelerindeki kahramanlarımız tüm donanımlara sahip. Mehmetçiğin ihtiyaç duyduğu malzeme kesintisiz karşılanmaktadır. Evlatlarımızın intikamını almak için kudretimiz büyük. Bugüne kadar olduğu gibi şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. 

GÜNEY SINIRIMIZDA TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYECEĞİZ

Irak ve Suriye'ye hava harekatları başlatılmış, toplam 114 hedef imha edilmiştir. Üs bölgelerimize sızma girişimde bulunana teröristler bulundukları yerde öldürülüdyüro. Mağaralarında güvenli olduklarını sanarlarken kahraman askerlerimiz tarafından inlerine gömülmektedir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadara mücadelemizi sürdüreceğiz. Kim desteke verirser versin güney sınırlarımızda bir terör koridoru kurulmasına asla izin vermeyeceğiz. 

Meclis'te terörle mücadele oturumu! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: 78 terörist öldürüldü! ile ilgili etiketler TBMM terör
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.