Direniş Karatay filmi ne kadara mal oldu?

Anadolu Selçuklu Devleti'ni yıkmak için yola çıkan Moğollar ile devleti korumak için savaşan Celalettin Karatay ve Ahi Evran'ı konu alan "Direniş Karatay" filmi yarın vizyona giriyor.

Yapımcılığını Ertuğrul Fındık ve Selman Kayabaşı'nın yaptığı, tamamı Konya’da ve Selçuklu dönemine ait Hollywood standartlarında tasarlanmış Türkiye’nin en büyük platolarından birinde gerçekleşen 'Direniş Karatay'ın ne kadara mal olduğunu Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü köşesinde açıkladı.

İşte Ali Eyüboğlu'nun bugünkü yazısının ilgili bölümü:

20 MİLYON TL’LİK ‘DİRENİŞ KARATAY’

Türkiye’de ilk kez bir üniversite böyle bir filmin yapımcılığını üstlendi. Karatay Üniversitesi’nin, ‘Anadolu’nun mirasına ve ruhuna saygı filmi’ olan yapım, savaş sahneleriyle Hollywood’takiler gibi…

Bir tarafta kılıç ve ok kullanma konusunda mahir savaşçı Moğollar; diğer tarafta dilin oktan, kalemin kılıçtan daha etkili olduğunu bilen Emir’in yönlendirmesiyle ilim ve irfanı tercih eden Selçuklular…

‘Direniş Karatay’, Selçuklu başkenti Konya’da sultansız kalmış bir milletin kaderinin tartışıldığı dönemde temelleri atılan Karatay Medresesi’ni beyazperdeye taşıyor. Selahattin Sancaklı’nın yönettiği, Mehmet Aslantuğ, Fikret Kuşkan, Yurdaer Okur ve Nefise Karatay’ın oynadığı ‘Direniş Karatay’, 20 milyon TL’ye mal olan bir film.

Direniş Karatay filmi ne kadara mal oldu? ile ilgili etiketler Ali Eyüboğlu direniş karatay maliyet
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.