Diploması trafiği... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York şehrinde ikili görüşmeler de gerçekleştirdi. Erdoğan, Türkevi'nde kabul ettiği Elon Musk'a 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabını hediye etti ve Tesla'nın yedinci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi'ne giriş yaptı.

Erdoğan'ı Türkevi önünde coşkulu bir kalabalık karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta ikili görüşmelerde bulundu.

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili

Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi'nde ilk olarak Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili'yi kabul etti.

Türkevi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği

 

Erdoğan, Gürcistan'ın asrın felaketi sonrası desteğine bir kez daha teşekkürlerini sundu, iki ülke ticaret hacminin 3 milyar dolar düzeyinden 5 milyar dolara revize edilebileceğini söyledi.

Orta Koridor'un hayata geçirilmesinin öneminden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun süratle operasyonel hale getirilmesinin beklendiğini ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) okullarının kapatılarak mal varlıklarının dondurulmasının önemli olduğunu belirterek bu konuda Gürcistan yönetiminin attığı adımları tebrik etti.

Elon Musk

Tesla ve SpaceX CEO'su iş insanı Elon Musk, Erdoğan'la görüşmek üzere çocuğu X Æ A-12 Musk ile birlikte Türkevi'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk'a Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'nden bahsetti.

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un Türkiye'de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla'nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Recep Tayyip Erdoğan, Tesla'nın yedinci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yaptı.

Türkevi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği

Türkevi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiğiErdoğan, Türkiye'nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği imkanlarının doğabileceğini ifade ederek Musk'ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyarette Musk'a 'Daha Adil Bir dünya Mümkün' kitabını ve BM Reformu önerisini içeren kitapçığı, Musk'ın oğluna da futbol topu hediye ettiği öğrenildi.

Elon Musk, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Türkevi'nden ayrıldı.

Resim

Musk'ın elindeki kitap, dikkat çekti. 

 

Diploması trafiği... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk ile görüştü ile ilgili etiketler Elon Musk Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.