Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonu oldu!

Dünya ve Avrupa Şampiyonu boksör Dilara Yücel, iki dalda da dünya şampiyonu oldu. Henüz 20 yaşında olan ve toplamda yaptığı 14 maçın tamamını kazanan Yücel, bu gece Viyana’da 15.maçını da nakavtla kazanarak, WBF Kadınlar Dünya Şampiyonluk Kemeri’ni aldı. Yücel bu maçı kazanarak, WBF kemeri alan ilk Türk kadın boksör olarak tarihe geçti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye boksu için,Viyana’da büyük bir gurur gecesi yaşandı.

AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONU DİLARA YÜCEL’DEN BÜYÜK BAŞARI

Dünya ve Avrupa Şampiyonu boksör Dilara Yücel, Avusturya’nın başkenti Viyana’da bu kez WBF Kadınlar Dünya Şampiyonluk Kemeri’ni almak için ringe çıktı. Dilara Yücel, 15 yaşlarında kilo vermek için boksa başladığını açıklamıştı. Boks hocası ile ailesinin teşviki ile boksa başlayan Dilara Yücel, daha 17 yaşında iken 2021 yılında henüz 17 yaşında Gürcistanlı Nina Chakhvashvili'yi yenerek Avrupa Şampiyonu olmuştu.

Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonu oldu!

ÖNCE AVRUPA SONRA DA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Profesyonel maçlar dahil, tam 14 boks karşılaşmasında yenilmezlik serisine devam eden Dilara Yücel, Avrupa Şampiyonu olduktan sonra, 2022 yılında Trabzon’da yine Gürcistanlı rakibi Chakhvashvili’yi yenerek, bu kez UBO Dünya Şampiyonluğu kemer maçını kazanan ilk Türk kadın boksör oldu.

Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonu oldu! - Resim : 2

14 MAÇIN TAMAMINI 9’U NAKAVTLA KAZANDI

Dilara Yücel, son olarak Dubai'de gerçekleşen unvan maçında Monalisa Sibanda ile karşı karşıya geldi. Yücel rakibini nakavtla yenerek Dünya Şampiyonluğu kemerini korumuştu. Kariyerine namağlup olarak devam eden başarılı Türk kadın dövüşçü Yücel, bir sonra ki amacının, bir maç daha kazanarak dünya boks tarihine geçmek olduğunu açıklamıştı.

Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonu oldu! - Resim : 3

YÜCEL 15.MAÇINI KAZANARAK DÜNYA BOKS TARİHİNE GEÇTİ

Dünya ve Avrupa Şampiyonu boksör Dilara Yücel, bu kez bir başka dalda dünya şampiyonluğu için ringe çıktı. Henüz 20 yaşında olan ve toplamda yaptığı 14 maçın tamamını kazanan Yücel, Viyana’da rakibini 4.rauntta nakavt ile yenerek, WBF Kadınlar Dünya Şampiyonluk Kemeri’ni kazandı. Yücel, Sıperhaber’e yaptığı konuşmada, ”Viyana da Dünya'nın 5. Büyük Boks Federasyonu, Almanya'nın en büyük boks federasyonunun dünya şampiyonluk kemerine çıkacağım. İnşallah 15-0 yaparak yoluma devam edeceğim. Hedefim çıktığım bütün maçları elimden geldiğince kazanarak, bütün federasyonların altın kemerlerini toplayarak 1. sıraya yükselmek.” ifadelerini kullanmıştı. Türkiye’nin gururu ve gençlerin örnek aldığı Türk kadın boksör Dilara Yücel, WBF’de aktın kemeri alarak, dünya boks tarihine geçen ilk Türk kadın boksör oldu.

Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonu oldu! - Resim : 4

Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonu oldu! ile ilgili etiketler Boks Avusturya Viyana
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.