Dilan Yeşilgöz kimdir? Hollanda Yeni başbakan adayı Dilan Yeşilgöz kaç yaşında? Aslen nereli?

Dilan Yeşilgöz kimdir? Türkiye'de doğup büyümesine rağmen Hollanda'da parlamentosunda görev yapan Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı Dilan Yeşilgöz kaç yaşında? Hollanda başbakanı seçildi mi? Başarılı siyasetçi Dilan Yeşilgöz aslen nereli? İşte hakkında tüm merak edilenler...

Dilan Yeşilgöz kimdir? Tam adı Dilan Yeşilgöz Zegerius olan ünlü siyasetçi 18 haziran 1977 yılında Ankara'da dünyaya geldi. 2023 Ağustos tarihinden bu yana Özgürlük ve Demokrasi için Halk partisi lideri olarak görev yapmakta. Hollandalı politikacı 10 Ocak 2022 yılında bu yana 4. kez Rutte kabinesinde Adalet ve Güvenlik Bakanı görevini üstlenmiştir. Özgürlük ve Demokrasi için Halk partisi üyesi olan Yeşilgöz daha önce 2017-2020 yılları arasında temsilciler meclisinde aynı zamanda ekonomik işlerle iklim politikasından sorumlu devlet sekreteri olarak da görev üstlenmişti.

DİLAN YEŞİLGÖZ ASLEN NERELİ?

Dilan Yeşilgöz Ankara'da dünyaya geldi ve çocuk yaşlarında Hollanda'ya yerleşti. Yeşilgöz'ün annesi Türk kökenli babası ise Kürt'tür. Aslen Tuncelili olan başarılı siyasetçinin annesi Fatma Özgümüş Hollanda'dan mülteci örgütünün direktörü olarak görev yapmaktadır. Sol görüşlü bir sendikacı olan babası Yücel Yeşilgöz ise 12 Eylül darbesi sonrasında Türkiye'den kaçmış ve Hollanda'ya sığınmıştır.

Dilan Yeşilgöz 1984 yılında yani henüz 7 yaşındayken annesi ve kız kardeşiyle beraber tekneyle Yunanistan'ın İstanköy adasına kaçmış ve sonradan mülteci olarak Hollanda'ya sığınmıştır. 1991 ile 1997 yılları arasında Amersfort’da eğitimini tamamlayan Yeşilgöz daha sonra sosyal ve kültürel bilimler okudu. 2003 yılında kültür organizasyon ve yönetim alanında yüksek lisans eğitimi aldı.

DİLAN YEŞİLGÖZ EVLİ Mİ?

2014 yılında Rene Zegerius ile evlenen Dilan Yeşilgöz henüz bir çocuk sahibi olmazken Moos isminde bir köpeği olduğu bilinmektedir.

Dilan Yeşilgöz kimdir? Hollanda Yeni başbakan adayı Dilan Yeşilgöz kaç yaşında? Aslen nereli? ile ilgili etiketler Hollanda
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.