Devlet Su İşleri (DSİ) hangi bakanlığa bağlı?

Türkiye'nin su politikalarını şekillendiren önemli bir kuruluş olan Devlet Su İşleri (DSİ), su kaynaklarının etkin bir şekilde yönetilmesini amaçlayan projeler ve planlamalar yürütmektedir. DSİ'nin hangi bakanlığa bağlı olduğu sorusu, su yönetimi konusundaki rolünü anlamak isteyen vatandaşlar tarafından sıkça arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Devlet Su İşleri (DSİ) hangi bakanlığa bağlı? İşte, DSİ'nin bağlı olduğu bakanlık!

Türkiye'nin su politikalarını belirleyen kilit bir kuruluş olan Devlet Su İşleri (DSİ), su kaynaklarının etkili bir şekilde yönetilmesini hedefleyen projeleri ve planlamaları hayata geçirmektedir. DSİ'nin bağlı olduğu bakanlığı öğrenmek, su yönetimi konusundaki rolünü anlamak isteyen vatandaşlar tarafından sıkça arama motorlarında araştırılmaktadır. Peki, Devlet Su İşleri (DSİ) hangi bakanlığa bağlı? İşte detaylar...

Devlet Su İşleri (DSİ) hangi bakanlığa bağlı?

DEVLET SU İŞLERİ HANGİ BAKANLIĞA BAĞLI?

Devlet Su İşleri, Türkiye'de su kaynaklarının planlanması, geliştirilmesi, yönetimi ve kullanımıyla ilgili faaliyetleri gerçekleştiren bir kuruluştur. DSİ, bu görevlerini Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olarak sürdürmektedir. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 15 Temmuz 2018'den itibaren DSİ, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlanmıştır.

Devlet Su İşleri'nin temel misyonu, ülkedeki su kaynaklarını bilim ve teknolojiye uygun olarak kullanıma sunmak, su ve ilgili toprak kaynaklarının çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik esasları çerçevesinde geliştirilmesini sağlamaktır. DSİ, suyun ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan dengeli bir şekilde kullanılmasını sağlamak adına stratejik planlamalar yapmakta ve çeşitli projeler uygulamaktadır.

Devlet Su İşleri'nin sorumlulukları arasında yeraltı suyu etüt ve araştırmaları için kuyu açmak veya açtırmak, yeraltı suyu tahsisi yapmak, yeraltı sularının korunması ve tescili, arama kullanma ve ıslah-tadil belgesi verme gibi görevler bulunmaktadır. DSİ, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımını destekleyerek tarım, enerji, içme suyu temini ve diğer su ile ilgili sektörlerde sürdürülebilir kalkınmayı hedeflemektedir.

Devlet Su İşleri (DSİ) hangi bakanlığa bağlı? ile ilgili etiketler DSİ
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.