DEVA Partisi'nde Türk tanımı çatlağı! Hangisi doğru söylüyor?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen'in canlı yayındaki 'Tek bir Deva Partisi yetkilisinin ‘Türklüğü Anayasa’dan çıkartacağız.' cümlesini ispat ederseniz ben bu gece bu partiden istifa ederim" çıkışı sonrası dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Önceki günlerde Enver Aysever'e konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar'ın “Anayasadan 'Türk' tanımını kaldırmak istiyoruz, doğrudur” dediği öğrenildi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen Habertürk TV canlı yayınında dikkat çeken bir çıkışta bulundu. 

HANGİSİ DOĞRU SÖYLÜYOR?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen 'Tek bir Deva Partisi yetkilisinin ‘Türklüğü Anayasa’dan çıkartacağız’ cümlesini ispat ederseniz ben bu gece bu partiden istifa ederim' dedi. 

Fakat, Enver Aysever'e konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar tam tersini söylüyor. Oktar, önceki gün yaptığı açıklamada “Anayasadan 'Türk' tanımını kaldırmak istiyoruz, doğrudur” dedi. 

"ANAYASADAN TÜRKLÜĞÜ ÇIKARIYOR MUSUNUZ?' SORUSUNA DİKKAT ÇEKEN CEVAP

Radyo Sputnik'te Envar Aysever'in programına bağlanan DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, “Anayasadan Türklüğü çıkarıyor musunuz” sorusuna, “doğru” diyerek yanıt vermesi dikkat çekti. 

Enver Aysever’in “Öyleyse Anayasada artık ‘Türkiye’ye vatandaşlık bağıyla bağlı herkes Türk’tür’ denilmeyecek. Doğru mu anlıyorum?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Evet, denilmeyecek. Anayasanın 66’ncı maddesindeki değişikliği şöyle öneriyoruz; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla ilgili esaslar din, dil, etnik köken, mezhep ve benzeri farklılıklar gözetilmeksizin kanunla düzenlenir diyoruz. Yani o maddeyi bu şekilde değiştiriyoruz. Biliyorsunuz mevcut maddede ‘Türk anne-babadan doğma’ gibi kurallar var. Biz onun yerine bunu öneriyoruz.”

DEVA Partisi'nde Türk tanımı çatlağı! Hangisi doğru söylüyor? ile ilgili etiketler Deva Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.