Dev banka, Bitcoin için dev tahminini açıkladı: Altı haneli tahmin, şok etkisi yarattı! Kripto kışı bitiyor mu?

Kripto para yatırımcıları, ünlü analistlerin ve dev bankaların tahminlerini merakla bekliyor. Bu tahminlerden biri de Standard Chartered’dan geldi. Banka kripto kışının artık bittiğini açıkladı. İşte detaylar…

Kripto para, son yılların gözde yatırım araçları arasında yer alıyor. Özellikle Bitcoin yatırımcılarının sayısı her geçen gün daha fazla artıyor. Yatırımcılar, para kaybetmemek adına nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini merak ediyor. Bu noktada analistlerin ve bankaların görüşleri önem kazanıyor.

Banka tahminleri arasına yakın zamanda bir yenisi daha eklendi. Britanya merkezli bir şirket olan Standard Chartered, kripto kışında sona gelindiğini belirtti. Banka tahminini de 100 bin dolar olarak açıkladı.

Bitcoin hakkında uzun zamandır iyimser tahminler yapılıyor. 11 Nisan tarihinde 30 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin, son zamanlarda yapılan satışlar sırasında seviyesini korumakta zorlanmıştı.

HALVING SAYESİNDE 50 BİN DOLAR VE ÜZERİNE ÇIKABİLİR

Dev banka, Bitcoin için dev tahminini açıkladı: Altı haneli tahmin, şok etkisi yarattı! Kripto kışı bitiyor mu?

Bloomberg kanalıyla açıklamalar yapan analistler, Nisan 2024 tarihinde 50 bin dolar seviyesinin gerçekleşeceğini açıklamıştı. Standard Chartered yöneticilerinden olan Geoff Kendrick ise bu tahmini yükselterek 100 bin TL’ye çıkardı. Kendrick, fırsatların artacağını belirtti.

Kendrick bu tahminini, bankacılık sektöründe yaşanan karmaşaların bitmesiyle beraber ABD’de yaşanan faiz artışının da ortadan kalkacağını açıkladı. Bunun da kazanç anlamına geldiğini vurguladı.

100 BİN DOLAR SEVİYESİNE GİDEN YOL NETLEŞTİ

Kendrick yaptığı açıklamalarda 100 bin dolar seviyesine giden yolun daha berrak bir hale geldiğini ifade etti. Ancak tahminlerin ne oranda doğru çıkacağı merak ediliyor. Belli dönemlerde yapılan tahminlerin hata olasılığı da yüksek olarak görünüyor.

Örneğin; bir Citi analisti tarafından Kasım 2020 tarihinde yapılan ve 2022 yılını kapsayan 318 bin dolar tahmininin tamamen hatalı olduğu anlaşıldı. Bitcoin’in 2022 yılı kapanış tutarı 16 bin dolar oldu.

Yatırımcıların kripto para alım ve satımı yaparken tahminlerin hatalı çıkma olasılığını da göz önünde bulundurması gerekiyor. Aynı zamanda iç ve dış piyasalarda yaşanan gelişmelerin de dikkatli bir şekilde izlenmesi ve değerlendirilmesi gerekiyor.

Dev banka, Bitcoin için dev tahminini açıkladı: Altı haneli tahmin, şok etkisi yarattı! Kripto kışı bitiyor mu? ile ilgili etiketler Bitcoin Kripto para