"Derhal özür dile Nagehan"

Habertürk yazarı Nagehan Alçı bugün 'Okulları kapalı tutarak bir nesli mahvetmek üzereyiz' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Pandemi nedeniyle eğitimin uzaktan sürmesinin zararlarına dikkat çeken, bu noktada yurt dışından da örnekler veren Alçı, yazısının sonunda "öğretmenler de öğrenciler de okulsuzluğa, rahata alıştı" dedi. İşte bu sözler öğretmenleri isyan ettirdi. Sosyal medyada #DerhalÖzürDileNagehan etiketi altında tepki yağdı. Etiket Türkiye gündeminde ilk sıraya yükseldi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uygulanan uzaktan eğitimin uzamasını eleştiren bir yazı kaleme aldı gazetedeki köşesinde.

Salgında Türkiye'ye benzer sonuçları olan birçok ülkenin uzaktan eğitime yanaşmadığını savunan ve tedbirini alarak yüz yüze eğitimi sürdürdüklerini belirten Alçı'nın önerisi ise şöyleydi:

"Bu iş adım adım organize edilip ilan edilse, olası bir artışla da yine kademe kademe kapansa çok daha doğru değil mi?"

Aslında Milli Eğitim Bakanlığı da aynen öyle yapıyordu. Salgında ikinci dönem başlamadan önce kademe kademe yüz yüze eğitime geçilmiş, vaka sayıları 30 binleri aşınca da kasım ayı içinde sokağa çıkma yasakları ile birlikte eğitim de tekrar uzaktana dönmüştü. 

Nagehan Alçı'nın okullarını açılması gerektiğine ilişkin bir başka tezi ise "Kovid için risk grubu içinde bile olmayan gelecek nesilleri eve kapayarak ne kadar büyük bir risk aldığımızın farkında mıyız?" oldu. 

Oysa biliniyor ki, şu an Türkiye'yi etkisi altında tutan virüs her yaştan kişiyi etkiliyor. Ayrıca hastalığın yayılımını da semptom göstermeseler bile çocuk ve gençler büyük oranda etkiliyor. 

Zaten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da sosyal medya hesabından Nagehan Alçı'ya tam da bu zorluğa işaret eden sözlerle cevap verdi:

"Bunu, dünyadaki tüm eğitimciler söylüyor ama yinelemek lazım: Uzaktan eğitimde öğretmenlik yapmak, yüz yüze eğitimdekinden çok daha zor ve yıpratıcı. Meslektaşlarımın çok yorulduğunu biliyorum. İnşallah, salgın azaldığında derslerimizi sınıflarımızda rahatça yapabileceğiz."

Ayrıca, İngiltere ve G.Afrika'da ortaya çıkan iki yeni mutasyon geçirmiş koronavirüsün en çok etkilediği yaş grupları 0 ile 9 yaş arası.

Sonraki grup ise 20 yaşa kadar gençler. Hal böyle olunca Alçı'nın 'risksiz' savunması da çok yerinde değil. 

Ancak bugün Nagehan Alçı'yı sosyal medya gündeminin zirvesine taşıyan yüz yüze eğitimi savunması değil. Tam tersine yüz yüze eğitimin olması gerektiğini savunan, uzaktan eğitimin 'kayıp' sayılacağını söyleyenler de hem eğitimciler hem de okullarını özleyen öğrenciler. 

Ancak Alçı'ya göre; "Öğretmenler de öğrenciler de okulsuzluğa, rahata alıştı." 

İşte bu ifade öğretmenleri ayağa kaldırdı. Sosyal medyadan #DerhalÖzürDileNagehan etiketi altında Habertürk yazarına on binlerce tepki yağdı. 

"Derhal özür dile Nagehan"

"ÖĞRETMENLER RAHATA ALIŞTI"

Peki Alçı, yazısının "Öğretmenler rahata alıştı" başlıklı bölümünde tam olarak ne demişti? Önce yazının o bölümüne bakalım:

"Öğretmenler olduğu yerden uzaktan eğitime devam ediyor. Onlar da farkında uzaktan eğitimin neredeyse hiçbir geri dönüşünün olmadığının. Ne sınav var, ne sağlıklı bir kontrol.

Hele Anadolu’da, köylerdeki durumu unutun!

Ama öğretmenler de öğrenciler de okulsuzluğa, rahata alıştı sanki…

Hakikaten isyan ediyorum! Okulları açmaya ne zaman öncelik vereceğiz?

(Bana karşı çıkacak olanlara yarın uluslararası kuruluşların bu konudaki çağrılarını anlatacağım…)"

"Derhal özür dile Nagehan" - Resim : 2

Nagehan Alçı'nın bu sözleri üzerine öğretmenler sosyal medyada öfke yağdırdı Habertürk yazarına. 

Haber yayına hazırlandığında tepkiler 30 bini geçmişti. 

İşte o tepkilerden bazıları:

"Derhal özür dile Nagehan" - Resim : 3

"Derhal özür dile Nagehan" - Resim : 4

"Derhal özür dile Nagehan" - Resim : 5

"Derhal özür dile Nagehan" - Resim : 6

"Derhal özür dile Nagehan" - Resim : 7

Nagehan Alçı'nın 'Okulları kapalı tutarak bir nesli mahvetmek üzereyiz' başlıklı yazısının tamamını okumak için tıklayın...

 

 

"Derhal özür dile Nagehan" ile ilgili etiketler Nagehan Alçı Habertürk MEB öğretmenler yüz yüze eğitim uzaktan eğitim
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.