DergiPark nedir? Nasıl kullanılır?

Uluslararası akademik süreli yayıncılık standartları gereği dergiler her yıl ilan ettikleri periyotta düzenli olarak DergiPark üzerinden yayın yapmaktadır. Akademik kariyer yapmak isteyen öğrenciler, DergiPark sistemi hakkında ayrıntıları büyük bir merakla araştırıyor. Peki, DergiPark nedir? Nasıl kullanılır? Ayrıntılar haberimizde...

Akademik bir alt yapı hizmeti olarak DergiPark, ulusal akademik dergilerin standartlara uygun olarak varlık kazanmasına ve uluslararası görünürlüğünün artırılmasına destek olur. Akademik kariyer yapmak isteyen yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından DergiPark hakkındaki detaylar büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, DergiPark nedir? Nasıl kullanılır? Detaylar haberimizde...

DergiPark nedir? Nasıl kullanılır?

DERGİPARK NEDİR? NASIL KULLANILIR?

DergiPark, TÜBİTAK'a bağlı alt kuruluş olan ULAKBİM tarafından 2013'ten günümüze ücretsiz olarak Türkiye'deki akademik ve hakemli dergilerin elektronik ortamda barındırma ve yayımı hizmeti veren internet sitesidir. Ayrıca yayımlanan makaleler için ücretsiz doi hizmeti de vermektedir.

DergiPark, dergilerin işleyişine, yönetimine ve içeriğine karışmaz, çıkar çatışmaları ve etik ihlal durumlarında taraf olmaz. Sadece alt yapı sunar ve sistemin kullanımı için "teknik destek" sağlar. Yazarlar, yayınları hakkında her türlü konu için ilgili derginin editörü ile iletişime geçmelidir.

DergiPark'ın Web sayfasında da belirtilen amaçları arasında şu maddeler yer almaktadır: 

Akademik süreli yayıncılığın, Türkiye'de kaliteli ve standartlara uygun olarak gelişmesini sağlamak,

Ulusal akademik dergilerin tüm dünyada görünürlüğü ve kullanımını artırmak,

Dergilerin elektronik ortamda yönetilmesini sağlayan bir sistemin yaygın ve ileri düzeyde kullanımını sağlamak,

TR Dizin ve Ulusal Atıf Dizini için ölçülebilir temiz veri sağlamak.

DergiPark sisteminin kullanımına yönelik ayrıntılı bilgi için BURAYA TIKLAYINIZ

 

DergiPark nedir? Nasıl kullanılır? ile ilgili etiketler DergiPark Akademisyen
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.