DergiPark neden açılmıyor?

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından 2013 yılında hizmete açılan DergiPark sitesine giriş yapamayan kullanıcılar merakta. Türkiye’de akademik ve hakemli dergilerin elektronik ortamda ücretsiz olarak barındırma ve yayımı hizmeti veren internet sitesi olan DergiPark neden kapalı sorusuna yanıt aranmakta.

2033 yılında TÜBİTAK ULAKBİM tarafından hizmete açılan, Türkiye’de akademik ve hakemli dergilerin elektronik ortamda ücretsiz olarak barındırma ve yayımı hizmeti veren internet sitesi olan DergiPark’ın kapalı olduğunu gören kullanıcılar bunun nedenini araştırmaya başladı.

Hem yayıncılara hem de okuyuculara tamamen ücretsiz olan DergiPark, çok sayıda akademik dergiye de ev sahipliği yapmakla bilinmektedir.

DergiPark Neden Açılmıyor?

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından 2013'ten günümüze ücretsiz olarak hizmet veren DergiPark internet sitesi açılmıyor. Bunun nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte kullanıcılar sosyal medya üzerinden destek mesajları atıyor.

Dergilerin elektronik ortamda yönetilmesini sağlayan bir alt yapı hizmeti olan DergiPark’ta yer alan tüm makaleler ÜAK tarafından belirlenmiş “ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makale” tanımına girmemektedir. Dergilerin kendi sayfalarında yer alan taranan indeksler kısmına bakarak derginin tarandığı indeksleri anında öğrenebilirsiniz.

DergiPark neden açılmıyor? ile ilgili etiketler DergiPark
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.