Depremde ilk 72 saat neden önemli? Altın saat nedir?

Kahraman ve Gaziantep merkezli deprem felaketi sonrasında depremin ilk 72 saatinin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Afet bölgesinde olmayan vatandaşlar depremzedelere yardım göndermek için çabalarken ilk 72 saat neden önemli? Depremde ilk 72 saat sonrasında ne olur?

6 Şubat sabahında Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli yaşanan deprem felaketi milyonlarca insanımızı etkiledi. 10 ilde etkili olan depremler sonrasında büyük can ve mal kayıpları meydana geldi.

Depremin hemen sonrasında ilk 72 saat geride kaldı. Afet sonrası ilk 72 saatin hem maddi hem manevi açıdan, can kaybı ve yaralanmalar konusunda da son derece önemli olduğu bilinmektedir.

Depremde İlk 72 Saat Neden Önemli?

Afetlerin özellikle ilk saatlerinde herkes büyük bir şok geçirir. İçerisinde bulunduğumuz durumda kendi can sağlığımızı stabil tutabilmek adına kişisel bilgileriniz ve hazırlığınız son derece önemlidir. Afet durumlarında can kaybı, yaralanma, maddi ve manevi kayıpların en aza indirilebilmesi için afet sonrası ilk 72 saatte yapılacak etkin müdahaleler büyük önem taşımaktadır. Afet sonrası ilk 72 saat bu sebepten ötürü 'altın saatler' olarak değerlendirilir.

Depremde ilk 72 saat neden önemli? Altın saat nedir?

Altın Saat Nedir?

Dünyanın hiçbir bölgesinde sağlık, itfaiye, arama kurtarma ekiplerinin afet sonrası ilgili bölgeye ve bireylere anında ulaşması kesinlikle mümkün değildir. Bu nedenle afet durumlarında bireylerin kendilerini bilgilerini kullanmaları şarttır. Afetin ilk 72 saati bu sebepten 'altın saat' olarak adlandırılmaktadır.

Deprem Sonrası İlk Kaç Saat Önemli?

Uluslararası otoriteler tarafından kabul gören ilk 72 saat, birey olarak yardım almaksızın kendi başınıza hayatta kalmanız gereken süre olarak bildirilir. Yerel/ulusal/uluslararası kaynaklarca kabul edilen ilk 72 saat, afetzedeler için son derece önemlidir.

Depremde ilk 72 saat neden önemli? Altın saat nedir? ile ilgili etiketler deprem Son dakika
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.