Deprem sonrası soruşturma hızla başladı; ‘Vicdanın rahat mı?’ sorusu hiç böyle bir cevap almamıştı!

Adalet Bakanlığı’nın kurduğu deprem inceleme komisyonları çalışmalarına hızla başladı. Yakalanan müteahhitler ve sorumlu olduğu düşünen kişilerden biri ise, ‘Vicdanınız rahat mı?’ sorusuna ilginç bir yanıt verdi.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem faciasının ardından bölgede başlayan arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken; bir yandan da bölgenin sorumlusu olabileceği düşünülen müteahhitler ve benzeri kişiler mercek altına alındı. Adalet Bakanlığı’nın öncülüğünde kurulan komisyonlar çalışmalarını sürdürürken, bugün gözaltına alınan kişilerin sayısı arttı.

Depremde ihmali olduğu tespit edilen kişilerin yakalanması için cumhuriyet savcıları arka arkaya hamlesini yapmıştı. Hamlelerin sonucunda pek çok göz altı gelirken, müteahhitlerden biri olan Yavuz Karakuş’a ‘Vicdanınız rahat mı?’ sorusu soruldu. Yavuz Karakuş’un verdiği yanıt ise, herkesin ağzını açık bıraktı. İşte tüm detaylar…

GÜRCİSTAN’A KAÇARKEN GÖZALTINA ALINDI

Deprem sonrası soruşturma hızla başladı; ‘Vicdanın rahat mı?’ sorusu hiç böyle bir cevap almamıştı!

Adıyaman bölgesinde yıkılan çok sayıda binanın müteahhitleri olduğu tespit edilen Yavuz ve Sevilay Karakuş, ilgili savcılığın talimatı ile gözaltına alındı. İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde dün yapılan kimlik kontrolleri sırasında yakalanan Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş, Gürcistan’a gitmeye çalıştığı öğrenildi.

Kahramanmaraş depreminin en yıkıcı etkilerini alan Adıyaman’da müteahhitlik yapan Yavuz Karakuş, 16 bin dolar ve 20 bin TL para ile kaçmaya çalışırken yakalandı. Sağlık kontrolüne götürülürken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavuz Karakuş, ‘Vicdanınız rahat mı?’ sorusuna, ‘Vicdanım rahat. 44 bina yaptım. 4'ü yıkıldı. Her şeyi usulüne uygun yaptım’ demesiyle dikkat çekti. Ayrıca Gaziantep’te depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi’nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay da gözaltına alınan isimler arasında.

DEPREM İHMALLERİNE ARKA ARKAYA SORUŞTURMA AÇILDI

Öte yandan arka arkaya gelen soruşturmalar, yanıt vermeye başladı. Şu ana kadar 14 kişinin ölü olarak çıkarıldığı Pamukoğlu Sitesi’nin inşaat mühendisi A.G., Afyonkarahisar’da yakalanarak, göz altına alınırken; Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde şu ana kadar 14 kişinin ölü olarak çıkarıldığı Pamukoğlu Sitesi’nin yapılan ilk incelemelerde beton kalitesinin çok düşük olduğunun tespit edildiği öğrenildi.

Donat işçiliğinin kullanıldığının tespit edildiği bina sonrası fenni mesul A.G., Afyonkarahisar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından göz altına alındığı bilgisi paylaşıldı. A.G.’nin Gaziantep’e sevki de gerçekleştirildi.

Deprem sonrası soruşturma hızla başladı; ‘Vicdanın rahat mı?’ sorusu hiç böyle bir cevap almamıştı! ile ilgili etiketler deprem Müteahhit Gürcistan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.