Deprem sonrası kira artıran fırsatçılara kötü haber: şikayetler değerlendirmeye alınacak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artan kira fiyatlarına ilişkin odalardan açık çağrı geldi. Fırsatçıların şikayet edilmesini isteyen oda başkanları, bakanlığın devreye gireceğini bildirdi. İşte detaylar…

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından pek çok kişi seferber olurken; bazı kişiler de her zaman olduğu gibi fırsatçılık yapmayı sürdürdü. Koronavirüs pandemisinde maske ve dezenfektan fiyatlarının birden artması, Ticaret Bakanlığı’nın gündeminde yer almıştı. Bakanlık bu kez, depremden sonra fırsatçılık yapan satıcıların peşine düştü. Bakanlığın sıradaki hedefi ise, kira artışına giden fırsatçılar.

Deprem bölgelerinden tahliye olmak isteyen vatandaşlar için Mersin, Elazığ gibi iller daha cazip geldi. Geçtiğimiz hafta Elazığ’dan bir oda başkanı, vicdanlı olma çağrısı yapmış ve kira fiyatlarının Ticaret Bakanlığı’nca kontrol edileceğini bildirmişti. Bu kez çağrı, depremden sonra kira fiyatlarının 20 bin TL’ye kadar ulaştığı ve bir yıllık kira talep edilmeye başlandığı Mersin’den geldi. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, fahiş fiyat artışı yapan ev sahiplerine ve bu durum ile karşı karşıya kalan depremzedelere seslendi.

“KENTİMİZDE KANAYAN BİR YARA”

Deprem sonrası kira artıran fırsatçılara kötü haber: şikayetler değerlendirmeye alınacak!

Depremzedelerin kentlere gelebilecek insanların ihtimalinin kir fiyatlarını etkilendiğini bildiren Canpolat, “Şu an kentimizde kanayan bir yara” diyerek, durumun ehemmiyetine dikkat çekti. Ardından son günlerde şikayetlerin arttığını bildiren Canpolat, “2-3 gündür yüzlerce şikayet alıyoruz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde yaralarını saran bir toplumuz. Ama biz bu depremden sonra şunu gördük; ev sahiplerimiz kiralarını düşürecekleri yerde tam bir fırsatçılık yaparak aylık 3 bin olan kiralar 5 bin, 5 bin olan kiraları 10 bine yükseltiyorlar. Erdemli bölgemizde aylık 20 bin liraya kiralık dairler var. Ev sahipleri lütfen empati kurun, vicdanlı olun. Bu insanlar depremden, enkazın altından çıkıp geldiler. Orada ölmeyen insanları burada yüksek kiralar altında mı öldüreceğiz? Lütfen vicdanlı davranalım” çağrısında bulundu.

“BİZ GEREĞİ NEYSE YAPALIM”

Depremzedelerin fahiş kira fiyatları ile karşılaşmaları halinde mutlaka şikayetçi olmaları gerektiğini bildiren Canpolat, aynı zamanda Mersin’in yapı stok durumuna ilişkin de bilgi verdi. Canpolat, açıklamalarını; “Depremzede vatandaşlarımız, yüksek fiyatlarla karşılaştıklarında odamıza, Ticaret İl Müdürlüğü’ne, esnaf odasına ulaşsınlar. Biz gereği neyse yapalım. Mersin'de geçtiğimiz yıllarda ciddi anlamda konut stokumuz vardı ancak Rus ve Ukraynalı vatandaşların bölgeye gelişi ile stoklarımız azaldı. Şu an kafa kafaya gidiyor” ifadeleri ile noktaladı.

Deprem sonrası kira artıran fırsatçılara kötü haber: şikayetler değerlendirmeye alınacak! ile ilgili etiketler deprem ev sahibi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.