Deprem sonrası kentsel dönüşümün hızlanacağının sinyalleri gelmişti! Bakan Nebati, 1 milyon 250 bin TL’lik destek paketini açıkladı!

Depremin ardından hız kazanan kentsel dönüşümlere ilişkin yeni kredi paketi Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kentsel dönüşüm destek kredisini açıkladı. İşte detaylar…

Yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından depreme dayanıklı konutların yapılabilmesi için hız kazanan kentsel dönüşümde sürecin daha hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi adına Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan çeşitli destek ve teşvik paketleri hazırlanmıştı. Bu paketlere ilişkin konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, evlerini yenilemek isteyenlerine Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı’nda depremzedeler için verilen iftar yemeğinden seslendi.

Gündeminde deprem konutları olan Bakan Nebati, “Biz bu konutları depremde zarar gören bütün kardeşlerimize teslim edeceğiz. Vatandaşlarımızın en azından yaşadıkları evlerin konforunu ve güvenliğini sağlayacak adımlar atıyor, rahat bir şekilde yaşamlarını idame ettirmeleri için de elimizden gelen her türlü gayreti ortaya koyuyoruz. Biz çalışacağız, birlikte çalışacağız. Sadece çalışmayacağız, dua da edeceğiz” açıklamasını yaptı. Açıklamalarının devamında destek kredisine değinen Nebati, şartları ve miktarı duyurdu. İşte detaylar…

KENTSEL DÖNÜŞÜME 1 MİLYON 250 BİN TL’LİK DESTEK

Deprem sonrası kentsel dönüşümün hızlanacağının sinyalleri gelmişti! Bakan Nebati, 1 milyon 250 bin TL’lik destek paketini açıkladı!

Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların yararlanabileceği yeni destek paketine ilişkin önemli açıklamalar gerçekleştiren Bakan Nebati, “Kentsel dönüşümün sağlam ve hızlı bir şekilde yapılabilmesi için ev sahibi olup da kentsel dönüşüme tabi tutulan kardeşlerimize diyoruz ki size çok cüzi faiz oranları ile uzun vadeli ve iki yıl ödemesiz de olmak üzere bir kredi tahsis ettik” diye konuştu. Ardından kredi paketinin detaylarına açıklamasında yer veren Nebati, şunları söyledi:

“Her bir daire için de 1 milyon 250 bin liralık bir limit tahsis ettik. Yani kentsel dönüşümde 100 metrekare bir dairenin neredeyse maliyetinin tamamını karşılayacak bir kredi paketi oluşturduk. Siz belediyenizle anlaştığınız gibi kentsel dönüşüme tabi tutulmuş bir evde oturuyorsanız evinizi bir müteahhitte vererek bu kredi ile apartmandaki, adadaki ve arsadaki paydaşlarınızla gidip inşaatınıza başlayabilirsiniz.”

250 MİLYON TL’YE KADAR YÜKLENİCİ SEKTÖRE DESTEK

Bir başka destek açıklamasını müteahhitler gibi kentsel dönüşümün yüklenici sektörüne ilişkin gerçekleştiren Bakan Nebati, “Paketin ikinci ayağı için müteahhitlere diyoruz ki 250 milyon liraya kadar sizle, cüzi miktarlara ve her iki aşamada da 840 baz puana kadar yani büyük bir oranını Hazine ve Maliye Bakanlığının karşılayacağı imkanlarla gelin kentsel dönüşümdeki binaları yeniden inşa edelim” dedi. Son olarak rezerv alanlara ilişkin bir açıklama yapan Nebati, açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

“Üçüncüsü biz artık rezerv alanları oluşturulmuş yerlerde binaların yapılması noktasında yap-işlet-devret modeliyle en az 50 bin konutluk bir alanda konut üretimini gerçekleştirip buraları sadece kiraya vermek üzere bir sistem geliştirdik. İnşallah bununla da İstanbul başta olmak üzere bütün illerimizdeki ihtiyacı bu şekilde gidermiş olacağız.”

Deprem sonrası kentsel dönüşümün hızlanacağının sinyalleri gelmişti! Bakan Nebati, 1 milyon 250 bin TL’lik destek paketini açıkladı! ile ilgili etiketler deprem kentsel dönüşüm Nureddin Nebati
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.