Deprem sonrası borçların erteleneceğini duyurmuştu; Türkiye Bankalar Birliği, yeni bir karara imza attı!

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası kamu kurum ve kuruluşları harekete geçti. Daha önce borç erteleme kararı alan Türkiye Bankalar Birliği’nden yeni bir prensip kararı daha geldi.

Dün saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olarak gerçekleşen deprem sonrasında 10 ilden birden gelen acı haberler, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Öğleden sonra bu kez merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan olarak gerçekleşen ikinci deprem ise, yıkımları ve kayıpları artırdı. Kış şartları nedeniyle bölgeye yardımın ulaşması zaman alırken; kamu kurum ve kuruluşları gerekli olan tüm önlem ve tedbirleri aldı. Bu kapsamda Türkiye Bankalar Birliği de yeni bir karara imza etti.

Depremin acı bilançosu her geçen saat biraz daha üzücü boyuta ulaşmaya devam ederken; kamu kurum ve kuruluşlarından da deprem bölgelerini etkileyecek olan hayati kararlar arka arkaya gelmeye başladı. Bu noktada bankalar ile bölge halkının arasındaki ilişkileri düzenlemek için harekete geçen Türkiye Bankalar Birliği, bu sabah saatlerinde yeni bir karara daha imza attığını duyurdu.

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ, BORÇLARIN 6 AY ERTELENMESİNE KARAR VERMİŞTİ

Dün gerçekleşen deprem sonrası ilk karar alan kamu kurum ve kuruluşlarından biri olan Türkiye Bankalar Birliği, aldığı karar doğrultusunda bölgede yaşanacak olan ekonomik kaybı öngörerek, harekete geçmişti. Bölge halkının ödeme güçlüğü çekmemesi için banka borçlarını erteleme kararı alan Türkiye Bankalar Birliği, bu kararın kapsadığı illeri de duyurmuştu.

Bankalara olan vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi gelecek borçlarının bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar ötelenmesine karar karar veren Türkiye Bankalar Birliği, bu ötelemeden; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerinin yararlanacağını belirtmişti. Türkiye Bankalar Birliği’nden deprem bölgesine ilişkin yeni bir karar daha geldi.

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ, ATM’LERİN ÜCRETSİZ KULLANILMASINA KARAR VERDİ

Deprem sonrası borçların erteleneceğini duyurmuştu; Türkiye Bankalar Birliği, yeni bir karara imza attı!

Depremden etkilenen vatandaşların bankalara olan borçlarının 6 aya kadar ötelenmesine ilişkin bir prensip kararı alan Türkiye Bankalar Birliği, bu kez deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların kullanacağı ATM’lerin ücret tahsil etmeyeceğini bildirdi. Ortak ATM’ler için harekete geçen Türkiye Bankalar Birliği, gerçekleştirdiği açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerinde bulunan ortak ATM’lerden yapılacak işlemlerden ücret tahsis edilmemesi yönünde prensip kararı alınmıştır. Bankacılık sektörü depremden etkilenen bölgeleri yakından takip ederek, ihtiyaç duyulacak desteğin sağlanması amacıyla kamu otoriteleriyle iş birliği halinde gerekli çalışmaları sürdürmeye devam etmektedir.”

Deprem sonrası borçların erteleneceğini duyurmuştu; Türkiye Bankalar Birliği, yeni bir karara imza attı! ile ilgili etiketler ATM Bankalar Birliği TBB deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.