Depremde UMKE ekiplerinin yoğun bakımdan kurtardığı hastaların yeni görüntüleri ortaya çıktı

Kahramanmaraş merkezli dev depremlerin ardından depremin üçüncü gününde (8 Şubat) Zonguldak UMKE ekipleri canlarını hiçe sayarak Hatay’daki bir hastanede yoğun bakımda kalan 15 hastadan 5’ini sağ olarak kurtarmayı başarmıştı. Olayın yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Depremin üçüncü gününde Hatay’ın Antakya ilçesinde depremden ağır hasar alan Özel Defne Hastanesi’ne giren Zonguldak UMKE ekipleri, yoğun bakım ünitesindeki 5 hastayı sağ olarak kurtarmıştı.

Ağır hasar alan hastanenin yıkılan merdivenleri arasından binanın üst katlarına çıkan UMKE ekibi burada her odaya tek tek girerek, sağ olduklarını tespit ettikleri 5 hastaya acil müdahalede bulunmuştu. Yaşam destek ünitesine bağlıyken deprem dolayısıyla kesilen elektrikler sebebiyle 1’i bebek 10 hasta hayatını kaybetmişti.

Yaşanan olayların yeni görüntüleri ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜLER YENİYMİŞ GİBİ SERVİS EDİLDİ

Sosyal medyada yaşanan olayın yeni yaşanmış gibi servis edildiği birçok paylaşım yer aldı. Fakat bu görüntüler aynı olayın yeni görüntüleri. UMKE ekiplerinin hastaları kurtardığı görüntüler İhlas Haber Ajansı tarafından 9 Şubat tarihinde paylaşılmıştı. 

Olayın yeni görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Serkan Ayten şu ifadeleri kullandı:

“Hastanede yaşlıları ölüme terk etmişler Bu hastanede hiçmi insan çalışmıyordu. Özel Defne hastanesi Antakya Hatay deprem 3. Günü.

Merhabalar sizlere Hatay ili Antakya bölgesinde bulunan özel Defne hastanesi 4.katta bulunan yaşlı yogun bakim ünitesinde unutulan ve depremden 3 gun sonra tarafımızdan bulunan hastaların video kayıtlarını gönderiyorum. Unutulan hastaların 1 bebek 8 yetişkin hastası ölü halde.

5 yaşlı (3bayan 2 bay) hastayi yoğun bakım ünitesinde yaşarken bulduk bu vicdansızlıgin hesabını hastane yönetimi ve orada yaşlıları unutan doktorundan hasta bakicisina vermesi gerekiyor. Bu sebeple korkusuz medya gücüne olan inancımızdan dolayı video sizinle paylaşmak istiyorum.

Sahibinin ve Çalışanın suçu yok, güvenliğin suçu yok, hemşirenin hasta bakıcınin suçu yok. Kurtarmaya giden benim suçum var, beni oraya sevk eden devletin suçu var öylemi. Az biraz vicdana davet ediyorum. O hastaların yakınlarınin'da dahil olduğu çok büyük bir ihmal soz konusu."

Depremde UMKE ekiplerinin yoğun bakımdan kurtardığı hastaların yeni görüntüleri ortaya çıktı ile ilgili etiketler Hatay Hastane
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.