Deprem bölgesinde okullar 27 Şubat'ta açılıyor mu? 2023 devam zorunluluğu kaldırıldı mı?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında Hatay, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya ve Adıyaman illerinde de büyük yıkımlar yaşanmış ve okullarda eğitim ve öğretime ara verilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada sonrasında ise 27 Şubat’ta okullar açılıyor mu sorusu gündem oldu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında Hatay, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya ve Adıyaman illerinde yıkımlar yaşandı. On binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan deprem bölgesindeki okullarda eğitim ve öğretime ara verildiği duyuruldu.

27 Şubat Okullar Tatil mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer'in açıklamasına göre; deprem bölgesi olan 10 ilde okullar 1 Mart'a kadar tatil ilan edildi. Ancak Mahmut Özer, deprem bölgesinde okulların açılış tarihinin netlik kazanmadığı değişiklik yapılabileceğini belirtti. Yapılan son açıklamanın ardından yeni bir karar duyurulmadı.

27 Şubat Okullar Tatil mi?

Okullarda Devam Zorunluluğu Var mı?

Okullarda devam zorunluluğu depremden etkilenen 10 ilde kaldırıldı. Depremden etkilenen 10 il arasında; Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya ve Adıyaman yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamasında; "2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde okullar 27 Şubat'ta açılıyor mu? 2023 devam zorunluluğu kaldırıldı mı? ile ilgili etiketler Okul tatil deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.