Deprem anında okunacak dualar! Depremde hangi dua okunur?

Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde etkili oldu. Yaşanan felaketin ardından başka bölgelerde de deprem olup olmayacağı merak ediliyor. Bu çerçevede vatandaşlar, deprem anında tehlikeden koruyacak duaları araştırmaya başladı... İşte, Deprem anında okunacak dualar! Depremde hangi dua okunur? Ayrıntılar haberimizde...

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem bütün Türkiye'de büyük bir endişe yarattı. Bu çerçevede, deprem anında okunması gereken dualar vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. . İşte, Deprem anında okunacak dualar! Depremde hangi dua okunur? Detaylar haberimizde... 

Deprem anında okunacak dualar! Depremde hangi dua okunur?

DEPREM ANINDA HANGİ DUA OKUNUR? İŞTE DEPREM DUASI...

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) depremle ilgili şu şekilde dua etmişlerdir;

Allah Rasûlü şöyle duâ ederdi:

"Ey Allah'ım! Yüksekten düşmekten, çöküntü altında kalmaktan, boğulmaktan ve yangından sana sığınırım. (Nesâi 5531)

DOĞAL AFETLER VE MÜSLÜMANLIK

Kainattaki her varlık Yüce Allah tarafından belli bir düzen, gaye ve hikmete dayalı olarak yaratılmıştır. Tabiatın işleyişinden gezegenlerin hareketlerine kadar her şey belli bir ölçüye (Yunus Suresi, 10/5; Kamer Suresi, 54/49) ve Yüce Yaratıcının takdir ettiği bir nizama göre varlığını sürdürmektedir.

Bu nizam ve işleyiş içerisinde özel bir statüsü olan insan, akıl nimeti başta olmak üzere pek çok üstün kabiliyetle donatılmış ve vahye muhatap kılınarak diğer varlıklar arasında ayrıcalıklı bir konuma yükseltilmiştir. İnsanın yeryüzündeki en temel vazifesi, varoluşunun gaye ve hikmetini idrak ederek buna uygun bir hayat sürdürmeye gayret etmektir.

Bu amaçla insan, Allah Teala’ya samimiyetle bağlanıp iman ederek iyi, güzel ve sağlam işler yapmalı; hayatı boyunca adalet, iyilik ve merhamet gibi temel insani değerlerden ayrılmamalıdır. Dünya hayatında insanın Rabbine, kendisine ve içinde yaşadığı topluma karşı olduğu gibi tabiata karşı da çeşitli sorumlulukları vardır.

 

Deprem anında okunacak dualar! Depremde hangi dua okunur? ile ilgili etiketler deprem dua
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.