Deport ne demek? Deport etmek ne anlama geliyor?

Gündelik dilde sıkça kullanılmayan kelimeler anlamları itibariyle merak konusu olmuştur. Deport kelimesi de bunlardan biridir. Özellikle deport etmek, deport edilmek ne anlama geliyor soruları araştırılır.

Deport ne demek, deport etmek ne anlama geliyor soruları gündemde. Bazı kişilerin vatandaşı olmadıkları ülkelerde suç işledikleri görülebilmektedir. Onlar için suç işledikleri takdirde ülkesine ya da üçüncü bir ülkeye iadesi yapılır. Peki deport etmek ne anlama geliyor?

DEPORT NE DEMEK?

Vatandaşı olmadığı ülkede suç işleyen kişilerin suçu tespit edilmesi sonrası ülkesine ya da bir başka ülkeye iade edilmesi sürecine depor etmek denir. Deport olan kişiler, ülkelerine iade edilirken uçağa bindirilir ve iade edilir.

DEPORT ETMEK NE ANLAMA GELİYOR?

Bir kişinin deport yolcu olabilmesi için, farklı bir ülkede suç işlemesi gerekiyor. Suç işleyen kişiler kendi ülkelerine gönderilme aşamasında deport yolcu olarak değerlendiriliyor. Bu kişiler su işleyerek, deport oluyor. Deport olmak, kendi vatandaşı olmadığı herhangi bir ülkede suç işlemektir. İadesi yapılan süreçte de yolcu olmasından dolayı, deport yolcu olarak adlandırılır.

Deport ne demek? Deport etmek ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu deport ne demek deport etmek ne anlama geliyor