Deniz Yücel kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu?

Halk TV'de "İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah" programına konuk olan CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in kim olduğu merak konusu oldu. Bu çerçevede Deniz Yücel'in ne iş yaptığı ve kaç yaşında olduğu arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Deniz Yücel kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu? İşte Deniz Yücel hakkında merak edilenler...

İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programının konuğu olan Deniz Yücel'in kim olduğu araştırılıyor. Peki, Deniz Yücel kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu?

Deniz Yücel kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu?

DENİZ YÜCEL KİMDİR?

Deniz Yücel, 1977 yılında İzmir'de dünyaya gelmiştir. Balkan göçmeni bir ailenin üç kuşaktan beri İzmir'de yaşayan bir ferdidir.

Deniz Yücel, eğitim hayatına 1995 yılında İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun olarak başlamış ve ardından 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Hukuk alanındaki bilgi ve birikimini, 2001 yılından bu yana İzmir Barosu'na kayıtlı serbest avukatlık yaparak kullanmaktadır.

2014 yerel seçimlerinde, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Deniz Yücel, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcülüğü görevini üstlenmiştir. 2018 yılı Ocak ayında gerçekleştirilen 36. ve 2020 Şubat ayında gerçekleştirilen 37. Olağan İzmir İl Kongrelerinde İl Başkanı seçilerek 2023 yılına kadar, 5 yıl süreyle Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Milletvekili adayı olma kararı alarak görevinden istifa eden Deniz Yücel, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İzmir Milletvekili olarak seçilmiştir. Deniz Yücel, evli ve iki çocuk babasıdır ve aynı zamanda iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Deniz Yücel kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu? ile ilgili etiketler CHP
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.