Deniz Ülke Arıboğan'dan o dekana 4 maddelik tepki! "Sadece bu hocaya özgü değil"

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Acar, online ders sırasında kameranın açık olduğunu unutunca "Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma" ifadelerini kullandı. Acar, tepki çeken bu sözlerinin ortaya çıkmasının ardından istifa etti. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, " Bu tavır, sadece bu hocaya özgü değil. Yaygın bir durum ve erkek eğlencesi olarak normal karşılanıyor" dedi.

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Acar, öğrencileriyle video konferans yaptığı sırada kameranın ve mikrofonun açık olduğunu unutunca skandal sözleri sosyal medyada yayıldı.

Acar, öğrencilerin sorularını yanıtlamak için katıldığı video konferansta yanındaki kişiye öğrencilerin isimlerini sayıp gülerek "Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma" dedi. Yanındaki kişinin öğrencilerin söylediklerini duyabileceğini söylemesi üzerine büyük şaşkınlık yaşayan Acar'ın "Yamulduk ha" dediği duyuldu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Sosyal medya kullanıcıları #GaziFenDekanıİstifaEt etiketiyle tepkilerini dile getirdi.

TEPKİ SONRASI İSTİFA

Konuyla ilgili üniversiteden açıklama yapılarak, Prof. Dr. Orhan Acar'ın istifa ettiği açıklandı. Gazi Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Orhan Acar'ın sosyal medya ve basına yansıyan ifadeleri nedeniyle yasal süreç başlatılmış olup, sürecin selameti açısından kendisi 13.05.2020 tarihinde istifa etmiştir" denildi.

DENİZ ÜLKE ARIBOĞAN'DAN TEPKİ

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, tepkisini 4 maddede dile getirdi.

Arıboğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Üniv. dekanının durumuna dair yine kamplaşınca yazmak şart oldu:

 1- Bu tavır, sadece bu hocaya özgü değil. Yaygın bir durum ve erkek eğlencesi olarak normal karşılanıyor


2- Yeni değil, hep vardı. Mücadele ettik başaramadık

 
3- Politik değil, her partide varlar.
 
4- Düzelmez!"

 
Deniz Ülke Arıboğan'dan o dekana 4 maddelik tepki! "Sadece bu hocaya özgü değil"
Deniz Ülke Arıboğan'dan o dekana 4 maddelik tepki! "Sadece bu hocaya özgü değil" ile ilgili etiketler Gazi Üniversitesi Deniz Ülke Arıboğan istifa video dekan Orhan Acar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.