Demirtaş'ın o sözlerinin arkasındaki kirli senaryo ortaya çıktı: 'Açılım' mı hedefliyorlar?

HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "HDP, PKK’nın uzantısı, sözcüsü ya da destekçisi değildir. PKK ile bir bağı yoktur" şeklindeki sözünün arkasındaki kirli oyun ortaya çıktı. Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, HDP'nin 6'lı masa ile birlikte yeni bir 'açılım senaryosu' planını devreye soktuğunu yazdı. Şener, HDP'den gelecek açıklamalar ile 6'lı masadan gelecek tepkilerin yumuşatılmasının amaçlandığını söyledi.

HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın HDP'nin terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı olmadığını iddia ettiği açıklamasının arkasındaki gerçek neden ortaya çıktı. Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, 6'lı masanın HDP'nin desteğini almak için parti tabanlarını yumuşatması gerektiğini belirterek kirli bir planın devreye sokulduğunu yazdı.

Şener, 6'lı masanın HDP ve Demirtaş'tan PKK ile aralarında ilişki olmadığına dair açıklamalar istediğini söyledi. Şener, 6'lı masadan bir Kürt açılımı' duyulmasının olası olduğunun altını çizerek, "Merak ettiğim, 6’lı masa ve seçmenleriyle bir plan yapıyorsunuz fakat bu kadar kötü, bu kadar acemice, bu kadar gülünç, bu kadar utanmazcası kimin aklına geldi acaba" ifadelerini kullandı.

Nedim Şener'in "Utanmazca bir açılım senaryosu" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

6’lı masa için olmazsa olmaz koşul; PKK’nın siyasi ayağı HDP’nin desteği. Ama PKK ile ilişkisi masada tartışmalara yol açıyor. O yüzden bir plan devreye sokuldu.

Plan, CHP ile Ahmet Türk, HDP ve Demirtaş’ın aralarında yaptıkları işbölümü çerçevesinde yürüyor. 6’lı masadaki partilerin tabanlarındaki itirazları da yumuşatacak bir strateji ortaya kondu. Demirtaş’tan ve HDP’den PKK ile aralarında ilişki olmadığına dair açıklamalar istendi.

Bunun karşılığında 6’lı masa HDP’lilerin istediği “Kürt açılımı”nı, HDP’liler de “Türkiye açılımı”nı yapacaklar. 6’lı masayı yumuşatma işi de CHP’de.

‘KÜRT AÇILIMI’ YAKINDA

Formülü PKK/HDP’li Selahattin Demirtaş daha önce şöyle ifade etti:“Eğer diğer muhalefetten Kürt açılımı bekliyorsak biz de HDP olarak Türkiye açılımı yapmak zorundayız.”

PKK/HDP’nin “Türkiye açılımı” PKK ile ilişkisinin olmadığını söylemesi hatta terör örgütüne silah bırakması yönündeki çağrıdan oluşuyor.

Bir süre sonra 6’lı masanın ‘Kürt açılımı’nı duyacağız sanırım. Bazı maddelerini daha önceki yazılarımda yazmıştım; PKK’ya yardım yataklık ettiği için kayyum atanan belediye yönetimlerinin geri iadesi, bir daha kayyum atanmasına imkân vermeyecek yasal düzenleme, PKK ile ilişkisinden dolayı KHK ile kamudan çıkarılanların geri iadesi ve PKK elebaşına yeniden yargılama yolu açmak için AİHM kararlarına uyma açıklaması...

İKİ EŞ BAŞKAN, İKİ EŞ YALANCI

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar’ın, “Bizim başka bir örgüt, PKK ile bir bağımız yok, bunu defalarca söyledik” açıklamasından sonra, Demirtaş’ın, “HDP, PKK’nin uzantısı, sözcüsü ya da destekçisi değildir. PKK ile bir bağı yoktur. Bunu Türkiye kamuoyuna anlatabilmemiz gerekir. Demokratik siyaset yürüten bir partinin silahlı bir örgütle bağı olamaz” sözleri işte bu planın bir parçası.

Demirtaş kendince önemli şeyler söylüyormuş gibi yapıyor. Biletleri bedava diye böylesine berbat bir tiyatroyu seyredecek değiliz.

Merak ettiğim, 6’lı masa ve seçmenleriyle bir plan yapıyorsunuz fakat bu kadar kötü, bu kadar acemice, bu kadar gülünç, bu kadar utanmazcası kimin aklına geldi acaba?

Bırakın başkalarını, karşımıza çıkan ilk HDP seçmenine soralım bakalım; ne Mithat Sancar’ın ne de Demirtaş’ın söylediği yalanlara inanıyor mu?


YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Demirtaş'ın o sözlerinin arkasındaki kirli senaryo ortaya çıktı: 'Açılım' mı hedefliyorlar? ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş HDP CHP 6lı masa açılım
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.