DEM Partisi'nin açılımı ne? DEM Partisi Genel Başkanı kim? DEM Partisi nedir?

Türkiye siyasi sahnesinde önemli bir değişikliğe giderek isim değişikliği kararı alan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), artık "Demokrasi ve Eşitlik Partisi" olarak anılacak. Yargıtay'ın geçmişte kapatılan Halkın Demokrasi Partisi’ni (HADEP) anımsatması sebebiyle isim değişikliği yoluna giden parti, yeni adı olan DEM Partisi ile devam edecek. Peki, DEM Partisi'nin açılımı ne? DEM Partisi Genel Başkanı kim? DEM Partisi nedir? İşte, DEM Partisi hakkında merak edilenler...

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Yargıtay'ın geçmişte kapatılan Halkın Demokrasi Partisi’ni (HADEP) anımsatması nedeniyle isim değişikliğine gitme kararı aldı. Parti yetkilileri, yapılan hukuki değerlendirmelerin ardından yeni kısa adlarını "DEM Partisi" olarak belirledi.

DEM PARTİSİ AÇILIMI NE?

Yargıtay'ın HEDEP ismini kabul etmemesi sonrasında partinin hukukçular ile yaptığı görüşmeler neticesinde yeni bir kısaltma bulma kararı alındı. Yapılan açıklamada, DEM Partisi'nin açılımının "Demokrasi ve Eşitlik Partisi" olduğu duyuruldu.

DEM PARTİSİ GENEL BAŞKANI KİM?

DEM Partisi Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 2023 yılından bu yana görev yapmaktadır. Hatimoğulları, partinin yeni isminin "Demokrasi ve Eşitlik" kavramlarını temsil ettiğini vurgulayarak, bu değişiklikle birlikte parti olarak demokratik değerlere daha güçlü bir vurgu yapacaklarını belirtti.

DEM Partisi'nin açılımı ne? DEM Partisi Genel Başkanı kim? DEM Partisi nedir?

Eski adıyla HDP, DEM adını benimseyerek siyasi faaliyetlerine yeni bir isimle devam ediyor.

DEM Partisi'nin açılımı ne? DEM Partisi Genel Başkanı kim? DEM Partisi nedir? ile ilgili etiketler HEDEP HDP DEM Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.