Defne Joy Foster kimdir, neden öldü ?

Defne Joy Foster neden öldü ? Sihirli Annem dizisiyle ve sabah programlarıyla hayatımıza giren Defne Joy Foster'ın ölümünün üzerinden tam 11 yıl geçti. Bugün Foster, ölümünün 11. yıl dönümünde anılıyor. Bu sebeple Foster'ın ölüm sebebi ve yaşamı araştırılıyor. Ayrıntılar haberimizde...

Defne Joy Foster neden öldü ? Yıllar sonra Defne Joy Foster'ın yaşamı ve neden öldüğü ölümünün 11. yıl dönümünde araştırılmaya başlandı. Katıldığı programda yaptığı itiraf ile Hıncal Uluç ve Defne Joy Foster'ın ölümü olay oldu.Adli Tıp’ta 15 uzman oy birliğiyle karar aldı. Kerem Altan için, “yardım bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeme” suçlamasıyla, sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla açılan davada önemli bir gelişme yaşandı. Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nce görülen dava dosyasına ulaşan raporda, Foster'in kesin ölüm sebebi belli oldu.

RAPOR OY BİRLİĞİYLE ALINDI

15 ayrı Adli Tıp uzmanının oybirliğiyle kesinleşen raporda, astım hastası olan Foster'ın ölümünün, kanında bulunan ilaçların yan etkilerine bağlı olarak, aldığı alkolün kolaylaştırıcı etkisiyle gerçekleştiği vurgulandı. Raporda, “Astım tanısı ile takip edilen, otopsisinde toksikolojik incelemede, kanında 208 mg Etanol,7.8 mg Sulbuttanol, 1.28 ml caffeine ve 1.72 mg pheniramine bulunan kişinin ölümünün; almış olduğu alkolün kolaylaştırıcı etkisi ile kanında bulunan ilaçların muhtemel yan etkilerine bağlı olarak meydana gelmiş ölüm olarak değerlendirildiği” ifadeleri yer aldı.

Defne Joy Foster neden öldü ?

TIBBEN GÖRÜŞ BELİRTİLEMEZ

Oyuncu Foster'in annesi Hatice Foster'ın, Kerem Altan'ın ambulansı geç çağırarak kızının ölümüne neden olduğu iddiası da raporda desteklenmedi. Erken müdahale edildiği takdirde Foster'ın kurtulup kurtulamayacağı konusunda tıbben görüş belirtilemeyeceği belirtilen raporda, “Bütün acil durumlarda erken müdahalenin önemli olduğu tıbben bilinmekle beraber bu vakada erken müdahale edildiği takdirde kişinin kurtulup kurtulmayacağı hususunda kesin bir görüş belirtmenin tıbben mümkün olmadığı oy birliğiyle mütalaa olunur” denildi.

Kerem Altan'ın avukatı Veysel Ok ise, Adli Tıp raporuyla Altan'ın beraat etmesi gerektiğini söyledi. Foster'ın kesin ölüm sebebinin kullandığı ilaçlar ve alkolden olduğunun 15 ayrı doktorun oybirliğiyle kesinleştiğini söyleyen Ok şöyle konuştu: “Bazı yayın organları davayı manipüle edici bilgileri dolaşıma sokuyordu. Müvekkilim Kerem Altan, haksız ve vicdansız bir şekilde, ithamlara maruz bırakıldı.

Adli Tıp raporu bu ithamları ve manipülasyonları kesin bir şekilde ortadan kaldırdı. Bu rapor, dosyadaki ikinci Adli Tıp raporudur. İlk raporda da benzer tespitler yer alıyordu. Dava sürecinde karşı tarafın talebiyle ikinci adli tıp raporu hazırlandı. Bu kez de, Adli Tıp Genel Kurulu'nda 15 ayrı hekimin imzasıyla Foster'in ölümünün alkol ve kullandığı ilaçların etkisiyle gerçekleştiği tespit edildi.”

Savcılığın verdiği takipsizlik kararı üzerine Adalet Bakanlığı'nın talebiyle açılan davada ifade veren Kerem Altan savunmasında şunları söylemişti: “Defne'yle barda tanıştık. Gördüğümde dans ediyordu. Çok sağlıklıydı. Kötüleştiğinde bunun içkiyle ilgili olduğunu düşündüm. Hastalık aklıma bile gelmedi. Kendisi de böyle bir şey söylemedi.

Ayılması gecikince, o zaman telaşlandım ve evin hemen iki yüz metre ötesindeki özel hastaneye koştum. Hastanede personel yoktu. Eğer olsaydı Adalet Bakanlığı beni suçlamak için bahane bulamayacaktı. Daha sonra, ilerdeki bir başka hastaneye gitmemi söylediler. Orada da kimse yoktu. Civardan doktor bulamayınca ailemizin üye olduğu bir sağlık kuruluşundan ambulans istedim. Dans yarışmasına katılan bir kadının böyle bir hastalığı olduğunu düşünemezdim. Savcılık da bütün bu verilere dayanarak takipsizlik kararı verdi.”

DEFNE JOY FOSTER KİMDİR?

Defne Joy Foster, 2 Mayıs 1979 tarihinde dünyaya geldi. Annesi Hatice Nayman, babası Steve Foster'dır. Baba tarafından Amerikan ve anne tarafından Türk olan Foster, İzmir Alsancak Okulu'nda ortaöğrenimini tamamladı.

1996 yılında Kral TV ekranlarında başladığı DJ'lik kariyerinde sempatilarında nadir görülen melez güzelliği ile tanınan Foster, uzun bir süre bu mesleği icra etmesinin yanı sıra pek çok farklı tv kanalında yayınlanan çeşitli müzik programlarının da sunuculuğunu gerçekleştirdi.

Joy Foster'ın sunuculuktan oyunculuğa geçmesi ise, Ruhsar adlı komedi dizisi ile gerçekleşti; 1997 tarihli Ruhsar'ı 2000 yılında Beyaz Yalanlar ve 2003-2006tarihleri arasında rol aldığı Sihirli Annem takip etti. Sihirli Annem dizisinde canlandırdığı Eda karakteri ile izleyicilerin büyük beğenisini toplayan Foster, bu dizinin ardından iki fantastik gençlik yapımında daha rol aldı; 2006 tarihli Selenave 2007 tarihli Hayal ve Gerçek. Rol aldığı dizilerin neredeyse tamamı büyük bir izleyici kitlesine ulaşmayı başarsa da, Hayal ve Gerçek bu konuda istisna oldu ve sadece 8 bölümlük kısa bir maceranın ardından yayın hayatına veda etti.

Dizi oyunculuğunun yanı sıra çok sayıda tv programı da sunan Foster, TV8'de yayınlanan Bir İş İçin Lazım adlı ödüllü macera programının, TRT'de yayınlananÇeyiz Şov'un ve NTV Yeşil Ekran programlarının sunucusu olarak bu alanda da başarılı bir kariyere imza attı.

Joy Foster'ın ekranlarda görüldüğü son yapım ise, 2010 yılında yarışmacı olduğu ve Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği Yok Böyle Dans adlı dans programı oldu. Dancing with the Stars adlı yabancı bir yarışmanın uyarlaması olan Yok Böyle Dans'ta Foster'ın yanı sıra Bedük, Burcu Esmersoy, Azra Akın ve Burcu Güneş gibi ünlüler sahne alarak yeteneklerini sergiledi.

Defne Joy Foster, başarılarla dolu olan fakat ne yazık ki çok kısa süren yaşamını,2 Şubat 2011 tarihinde noktaladı. Yazar Ahmet Altan'ın oğlu Kerem Halit Altan'ın evinde hayatını kaybeden Foster'ın ölümünün ardındaki sır perdesi halen aralanamadı. Son olarak açıklanan Adli Tıp Ön Raporu'na göre vücudunda ölümüne sebebiyet verecek darp izleri ya da morluklar bulunmayan, herhangi bir iğne ya da uyuşturucu madde izine rastlanmayan Foster'ın ölüm sebebi, açıklanacak adli tıp raporundan sonra ortaya çıkacak.

Defne Joy Foster'ın ölüm nedeni Adli Tıp raporuyla 4 ay sonra kesinleşti. Aylardır süren incelemelerin sonucunda hazırlanan raporda, ''Astım, alkol ve ilaçlar reaksiyon oluşturarak müşterek nedenle ölüme neden olmuş'' ifadesi yer aldı.

Joy Foster, 2008 yılında evlendiği eşi İlker Yasin Solmaz'dan Can Kılıç adında bir erkek çocuk sahibiydi.

Defne Joy Foster kimdir, neden öldü ? ile ilgili etiketler Defne Joy Foster neden öldü Defne Joy Foster ne olmuştu neden ölmüştü nasıl öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.