DEAŞ, Kurban Bayramı'nda Türkiye'de saldırıya hazırlanıyor! Hedef neresi?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Adana'da ve Şanlıurfa'da düşen iki ABD insansız hava aracının (İHA) İncirlik Üssü'ne DAEŞ’in olası saldırısını önlemek amacıyla uçurulduğunu yazdı.

ABD'li yetkililerin, Türk makamlarına DAEŞ’in Kurban Bayramı'nda İHA'larla İncirlik Üssü ve Ankara Büyükelçiliği'ne saldırı planladığı istihbaratı ilettiğini belirten Selvi, "İletilen istihbarat Türk güvenlik birimlerince ciddiyetle ele alındı. İki ülke alınacak tedbirler üzerinde çalışıp, önlemleri hızla devreye soktu. Türkiye yetinmedi ayrıca önlemler aldı" ifadesini kullandı.

İşte Selvi'nin yazısının ilgili kısmı

...Düşen son iki İnansız Hava Aracı’nın İncirlik Üssü’nün etrafında uçmaları çok kritik bir istihbarata dayanıyor.ABD makamları tarafından yaklaşık 20 gün önce Türk güvenlik birimlerine, gizlilik derecesi yüksek bir istihbarat ulaştırıldı. İstihbarat, yakın zaman içerisinde yeniden güncellendi. Bir de zaman aralığı verildi.

İncirlik ve büyükelçiliğe saldırı planı

...ABD’liler DAEŞ’ın Kurban Bayramı’nda İncirlik Üssü ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne yönelik saldırı girişiminde bulunacağı istihbaratını elde ettiklerini belirterek ivedilikle önlem alınmasını istiyordu. ABD’nin istihbarat birimleri tarafından kaynağından elde edilen istihbarata göre DAEŞ, İncirlik Üssü ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine yönelik olarak Kurban Bayramı süresince İnsansız Hava Araçları veya Drone’larla saldırı planlıyordu.
ABD makamları tarafından iletilen istihbarat Türk güvenlik birimlerince ciddiyetle ele alındı. İki ülke alınacak tedbirler üzerinde çalışıp, önlemleri hızla devreye soktu. Türkiye yetinmedi ayrıca önlemler aldı.

DEAŞ, Kurban Bayramı'nda Türkiye'de saldırıya hazırlanıyor! Hedef neresi? ile ilgili etiketler ABD DAEŞ
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.