Darbeciler önce indirip sonra tekrar Başbakan yapmıştı: İstifa etti!

Sudan'da çalkantılar son bulmuyor. Sudan Başbakanı Hamduk istifa ettiğini açıkladı. Üstü üste darbeler gerçekleşen ülkede demokratik olarak seçilmiş Başbakan Hamduk hükümetine, Orgeneral Burhan tarafından darbe yapılmış, sivil hükümete geçiş bir türlü gerçekleştirilememişti. Darbeyle indirilen Başbakan, darbeciler tarafından tekrar görevine getirildi, fakat bu gergin ve tuhaf durumun sürdürülebilirliğinin sonuna gelindiği görülüyor.

Darbeyle indirildikten sonra darbeciler tarafından tekrar Başbakan yapılan Abdullah Hamduk, istifa ettiğini açıkladı. 

Konu hakkındaki detaylar geliyor... 

BUGÜN İKİ PROTESTOCU YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Bugün, darbe karşıtı protestolarda kan dökülmesi ve iki protestocunun ölmesi dikkatleri ülkeye çekmişti. 

TÜRKİYE'NİN SUDAN BÜYÜKELÇİSİ ANKETLERDE ABD VE İNGİLTERE'YE FARK ATMIŞTI

Dün ise Türkiye'nin Sudan Büyükelçisi, yapılan anketlerde ABD ve İngiltere Büyükelçilerine fark atarak 'Sudanlıların sorunlarıyla en ilgili diplomat' seçilmişti.

SUDAN DARBESİ

Sudan'da Başbakan Abdullah Hamduk, askerler tarafından konutu basılarak ev hapsine alınmış ve Darbeci Orgeneral Abdulfettah el-Burhan kontrolündeki askeri bir konsey ülkenin yönetimine el koyarak darbe gerçekleştirmişti. 

ABD ÖZEL TEMSİLCİSİNİN TUHAF DAVRANIŞLARI DİKKATLERDEN KAÇMADI

İlginç bir detay olarak akıllarda kalanlardan biri ise ABD Özel Temsilcisinin darbeden hemen önceki hareketliliğiydi.

ABD merkezli Foreign Policy'nin aktardığı bilgilere göre ABD'nin Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi Jeffrey Feltman'ın ülkedeki generallerle son bir toplantı düzenleyip uçakla Sudan'ı terk etmesinden 1 saat sonra geçekleşmişti.  

 

Darbeciler önce indirip sonra tekrar Başbakan yapmıştı: İstifa etti! ile ilgili etiketler Sudan istifa Darbe hamduk burhan Başbakan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.