Danıştay'dan milyonları üzecek karar

Bankalarla hesap sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıkların başında gelen hesap işletim ücreti konusunda Danıştay'dan milyonlarca mudiyi üzecek karar çıktı. Danıştay 10. Dairesi, bankaların milyonlarca vatandaştan tahsil ettiği, ‘hesap işletim ücretini’ almaya devam edebileceği kararını verdi. Karar ile birlikte bankalar milyonlarca mudiye işletim ücreti yansıtmaya devam edebilecek...

Danıştay 10. Dairesi bankalarla müşterileri arasındaki sorunların merkezinde olan hesap işletim ücreti ile ilgili nihai kararını verdi. 

10. Daire, ‘Söz konusu ücretin alınmasında hukuka aykırılık yok’ dedi.

Edinilen bilgiye göre davacı, dilekçesinde, söz konusu ücretin alınması için herhangi bir gider belgesinin tüketiciye sunulmadığını ileri sürerek “Bu durum, tüketici için sürpriz bir maliyet oluyor” görüşünü savundu.

Davalı konumdaki BDDK adına yapılan savunmada ise özetle “Yönetmeliğin ilgili maddeleri iptal edilirse, bu masraflar faize yansır. Faiz belirlenirken, masraflar alınmıyor. Bankaların da maliyetleri var. Dava konusu düzenleme kanuna ve kamu menfaatine uygun. Davanın reddi gerekir” görüşüne yer verildi.

YILDA 10 MİLYAR LİRA

Kararın, milyonlarca tüketiciyi zarara uğratacak yönde olduğuna dikkat çeken Tüketici Başvuru Merkezi Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Bankaların, yalnızca hesap işletim ücreti adı altında yılda aldıkları para 10 milyar liraya yakın” ifadelerini kullandı.

Danıştay'dan milyonları üzecek karar ile ilgili etiketler Danıştay BDDK Banka aydın ağaoğlu tüketici işletim ücreti
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.