Danıştay Üyeliğine, Adalet Bakanı Yardımcısı Uğurhan Kuş seçildi

Danıştay Üyeliğine, Adalet Bakanı Yardımcısı Uğurhan Kuş’un seçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Gazete'de; Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığından Genel Kurulunca Danıştay Üyeliğine seçilenler hakkında karar da yer aldı.

Danıştay Üyeliğine, Adalet Bakanı Yardımcısı Uğurhan Kuş’un seçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’nin 2 Haziran 2022 tarihli sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 155'inci maddesi ile 2575 sayılı Danıştay Kanunun 8 ve 9'uncu maddeleri gereğince gerçekleşti.

Danıştay Üyeliğine, Adalet Bakanı Yardımcısı Uğurhan Kuş seçildi

UĞURHAN KUŞ KİMDİR?

1973 yılında Sivas'ta doğan Uğurhan Kuş, 1997 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Cumhuriyet Savcısı ve Cumhuriyet Başsavcısı olarak çeşitli il ve ilçelerde görev yapan Kuş, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürütmekteyken 08.07.2019 tarihinde Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı. Uğurhan Kuş, evli ve üç çocuk babasıdır.

DANIŞTAY GENEL KURULU RESMİ GAZETE’DE

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığından Genel Kurulunca Danıştay Üyeliğine seçilenler hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Nurten Çolakoğlu, Hakimler ve Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Barış Tüfenkci, Konya Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanı Kenan Balan, Danıştay Üyeliğine seçildi.

 

 

 

Danıştay Üyeliğine, Adalet Bakanı Yardımcısı Uğurhan Kuş seçildi ile ilgili etiketler Danıştay Danıştay Üyeliği Uğurhan Kuş Adalet Bakan yardımcısı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.