Daha ucuzu varken… Türkiye, BAE ile yaptığı 8.5 milyar dolarlık sukuk anlaşmasını askıya alıyor

Türkiye, geçtiğimiz dönemlerde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yaptığı 8.55 milyar dolarlık sukuk anlaşmasını askıya alarak daha ucuz seçeneklere yöneliyor. İşte detaylar...

Bloomberg’ün haberine göre, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yaptığı 8.5 milyar dolarlık sukuk anlaşmasını askıya alarak daha ucuz seçeneklere yöneliyor.

Daha ucuzu varken… Türkiye, BAE ile yaptığı 8.5 milyar dolarlık sukuk anlaşmasını askıya alıyor

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen ancak görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan kişilere göre Ankara hükümeti, Birleşik Arap Emirlikleri’nin varlık fonu Abu Dabi Development Holding Co PJSC tarafından talep edilen getirileri elverişsiz buluyor.

Yatırımcıların Merkez Bankası’nın bu yıl içinde faiz oranlarını düşüreceği beklentisi, oluşmakta olan piyasa borçlarına olan isteği artırıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kasımda verdiği bir demeçte Abu Dabi varlık fonuna yapılacak ilk tahvil satışının 2023 sonuna kadar başlayacağını söylemişti.
BAE ile Türkiye arasındaki sukuk anlaşması, geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli ve güneydoğuyu etkileyen iki büyük depremin ardından yeniden imar çabalarına yönelik finansman aramak için yapılmıştı. Hükümete göre depremlerin hasarı 100 milyar doları aşıyor.

Sukuk nedir?

Yatırımcıya faizsiz sabit getiri imkanı sunan sukuk, Asya ve Körfez ülkelerinde yaygın olarak kullanılıyor.

Sukuk, İslami hukuk prensiplerine uygun olarak hazırlanıyor. Ayrıca “İslami finansman kaynaklı bono” olarak da biliniyor.

Daha ucuzu varken… Türkiye, BAE ile yaptığı 8.5 milyar dolarlık sukuk anlaşmasını askıya alıyor ile ilgili etiketler ekonomi Birleşik Arap Emirlikleri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.