Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay duyurdu: E-Devlet'te devrim olacak uygulama dijital kimliği' getiriyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: E-Devlet'te yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini 'dijital kimliği' getiriyoruz. e-cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlete girebilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Dijital Türkiye 2023 1. Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay yaptığı açıklamada, "E-Devlet'te yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini 'dijital kimliği' getiriyoruz. e-cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlete girebilecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay duyurdu: E-Devlet'te devrim olacak uygulama dijital kimliği' getiriyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın aktardıklarına göre online E-Devlet'ten offline E-Devlet'e geçiş olacak. İlk adımları bugün atılan yeni sistemle kullanıcılar cep telefonlarında bilgilerini güvenli bir şekilde tutabilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye Noterler Birliği ile yürütülen çalışmalar sonucunda veraset ilamı, e-randevu veya e-başvuru, e-tespit ve mirasçısı olduğunuz kişi adına adıma tescilli araç sorgulama hizmetleri uygulama alınmıştır" ifadelerini kullandığı açıklamasında, "Noter hizmetlerini dijitalleştirme çalışmalarımız idari düzenleme iyileştirmeleri ile devam edecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay duyurdu: E-Devlet'te devrim olacak uygulama dijital kimliği' getiriyoruz ile ilgili etiketler ekonomi e-Devlet
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.