Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Fenerbahçe'ye 3 Temmuz mektubu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "FETÖ’ye karşı adalet mücadelesinin 10’uncu yıl dönümünde, sizlerin şahsında F.Bahçe’ye gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. FETÖ’nün, yargı marifetiyle Türk futbolunu dizayn etme girişimi, Fenerbahçe camiasının dik duruşu sayesinde başarısızlığa uğramıştır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe'nin 3 Temmuz sürecinde yaşadığı zorluklara ve FETÖ'yle mücadelesine destek verdi. Sarı-Lacivertli kulübün başkanı Ali Koç'un, 3 Temmuz'un yıl dönümü nedeniyle kamuoyuna yazdığı açık mektuba cevap veren Erdoğan, "FETÖ’ye karşı adalet mücadelesinin 10’uncu yıl dönümünde, sizlerin şahsında F.Bahçe’ye gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum" dedi.

Erdoğan'nın Fenerbahçe Kulübü'ne gönderdiği mektubun tam metni şöyle:

FENERBAHÇE CAMİASININ DİK DURUŞU SAYESİNDE BAŞARISIZLIĞA UĞRAMIŞTIR

"FETÖ, tüm kurum ve kuruluşlarıyla devletimizi ele geçirme hedefi doğrultusunda 40 yıl boyunca sinsi bir şekilde çalışmış, bu süreçte sayısız ihanete, alçaklığa ve zulme imza atmıştır.

Örgüt, özellikle yargı ve emniyet içinde yuvalanmış militanları vasıtasıyla, gerektiğinde en temel hukuk kaidelerini bile çiğneyerek, spordan siyasete, sivil toplumdan iş dünyasına kadar her alana müdahale etmiştir.

Bu sürecin hem en canlı şahitlerinden hem en büyük mağdurlarından biri, hiç şüphesiz, Fenerbahçe Spor Kulübü’dür.

FETÖ’nün, yargı marifetiyle Türk futbolunu dizayn etme girişimi, Fenerbahçe camiasının dik duruşu sayesinde başarısızlığa uğramıştır.

Örgütün demokrasimize ve istiklalimize yönelik hamlelerinin çoğunun akim kalmasında, Fenerbahçe’nin yürüttüğü hak arama çabasının önemli payı vardır.

Devletimiz de 17-25 Aralık girişimi sonrasında başlattığı, 15 Temmuz ihanetinden sonra çok daha kararlı bir şekilde sürdürdüğü mücadelesi ile örgüte ağır darbeler indirmiştir.

Son FETÖ’cü hain de hukuk önünde hesap verene kadar, bu sinsi terör örgütüyle mücadelemiz devam edecektir.

Örgütün ülkemize ve milletimize bir daha benzer acılar yaşatmaması için Fenerbahçe camiasının desteği ve dayanışması son derece önemlidir.

FETÖ’ye karşı adalet mücadelesinin 10’uncu yıl dönümünde, sizlerin şahsında Fenerbahçe’ye gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum.

Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere vatanımızın istiklal ve istikbali uğrunda canlarını feda eden tüm kahramanları rahmetle yâd ediyor, gazilerimizin her birine sağlık ve afiyet diliyorum.

Recep Tayyip ERDOĞAN
Türkiye Cumhurbaşkanı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Fenerbahçe'ye 3 Temmuz mektubu ile ilgili etiketler Fenerbahçe Ali Koç 3 Temmuz Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.