Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarına ABD'den silah yasağı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington ziyareti sırasında olay çıkartan PKK'lılara müdahale ettikleri gerekçesi ile Türkiye'yi kınayan, 15 koruma hakkında ise yakalama kararı çıkartan ABD'den skandal bir karar daha çıktı... Senato Tahsisat Komisyonu, Erdoğan'ın korumalarına silah satışını yasaklayan tasarıyı onayladı...

16 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Büyükelçilik konutuna geldiği sırada PKK'lı grup, sevgi gösteren Türk vatandaşlarına saldırmış. Erdoğan'ın korumaları ise saldırgan PKK'llılara müdahale etmişti.

Amerikan Temsilciler Meclisi olayın ardından skandal bir karar ile Türkiye'yi kınayan bir tasarıyı kabul etmişti.

Skandallar bununla kalmamış, Erdoğan’ın 15 koruması hakkında yakalama kararı da çıkartılmıştı.

ABD Senatosu Tahsisat Komisyonu yeni bir skandal karara daha imza attı. Komisyon Erdoğan'ın korumalarına silah satışını yasaklayan bir tasarıyı kabul etti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayındaki Washington ziyareti sırasında Türk Büyükelçilik Konutu önünde çıkan kavgaya karışan kişilerin yargılandığı duruşma Çarşamba günü başkent Washington’da yapıldı.

Kavgaya karışan iki tutuklu sanık Sinan Narin ve Eyüp Yıldırım mahkeme salonuna üzerlerinde turuncu renkte hapishane kıyafetiyle elleri kelepçeli ve ayakları zincirli halde getirildi.

15’i Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruması 19 kişinin yargılandığı davada tutuklu bulunan iki Türk vatandaşının tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Bir sonraki duruşma tarihi 10 Ekim olarak açıklandı. Türkiye’de bulunan 17 kişiden ikisi hakkında tutuklama kararı verilmezken, 15 koruma hakkında tutuklama kararının devamına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarına ABD'den silah yasağı! ile ilgili etiketler ABD Erdoğan senato tahsisat komisyonu korumalar silah satışı yasak skandal
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.