Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı asgari ücret sızdı! İşte 2023 asgari ücret

Dün gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında uzlaşmaya varılamadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında asgari ücreti yarın açıklayacağını söyledi. Milyonlarca çalışan merakla yarın açıklanacak rakamı beklerken Habertürk yazarı Sevilay Yılman 2023 asgari ücreti duyurdu. İşte 2023 yılının asgari ücreti...

Türkiye 2023 yılı asgari ücretinin kaç lira olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün akşam saatlerinde a da yarın yapacağı açıklamayla öğrenecek. Türk-İş son dakikada asgari ücret talebini 9 bin liraya çıkarmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK parti grubunda Âsgari ücreti bugün belirleyeceğiz" dedi. Ancak 9 bin TL bekleyen işçilerin hayallerini yıktı. Erdoğan'ın açıklayacağı asgari ücret rakamını Habertürk yazarı Sevilay Yılman duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı asgari ücret sızdı! İşte 2023 asgari ücret

CUMHURBAŞKANI BAKAN BİLGİN İLE BUGÜN GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı külliyesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le asgari ücret zammını görüşecek. Ardından da akşam saatlerinde ya da yarın asgari ücret zammını açıklayacak. Erdoğan, "İşçi tarafının asgari ücretin 9 bin lira olması talebini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine 9 bin TL beklentisinin hayal olduğunu ima etmişti. 

TÜRK-İŞ'İN TALEBİNE CUMHURBAŞKANINDAN RET

Erdoğan, "İnşallah hayırlı bir adım atarız neticeye varırız' dedi ama asgari ücretin 9 bin lira rakamına çıkmayacağının da sinyalini verdi. Erdoğan'ın "Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Çünkü bizim sırtımızda küfe var.  Tabii sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor." sözleri işçi kesiminde hayal kırıklığı yarattı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı asgari ücret sızdı! İşte 2023 asgari ücret - Resim : 2
 
SEVİLAY YILMAN: 2023 ASGARİ ÜCRET 8200TL OLACAK
 

Tüm bunların ardından 7 milyon çalışan ve asgari ücretten dolaylı etkilenecek kesimler merakla Erdoğan'ın açıklayacağı asgari ücret rakamını beklemeye başladı. Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Twitter hesabından Erdoğan'ın açıklayacağı asgari ücretin 8 bin 200 TL olacağını duyurdu.

Sevilay Yılman, "Bence 10 bin TL'nin altı her halükarda hüsran. Ama duyumlarım 8200 civarı bir rakamı açıklayacak Cumhurbaşkanı… Sizce ne olur?" diye yazdı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı asgari ücret sızdı! İşte 2023 asgari ücret ile ilgili etiketler ekonomi asgari ücret tespit komisyonu asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.