Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müslümanları hedef alan alçak saldırılara tepki! ''Kuran-ı Kerim yakılması fikir özgürlüğü değil nefret suçudur''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi'nin sona ermesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Batı'da Müslümanları hedef alan saldırıların nefret suçu olduğunu belirtti. Ermenistan'ın Karabağ'a yönelik attığı adımların doğru olmadığı söyleyen Erdoğan, ''Yarın Paşinyan'la görüşeceğim'' dedi. Göçmen krizine değinen Erdoğan, ''Denizler mülteci mezarlığı oldu. Yerinden edilenler ülkelerine dönüşleri sağlanmalı.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi'nin sona ermesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Kıymetli basın mensupları, sizleri en kalbi duygularımla, saygıyla selamlıyorum. Öncelikle dün Fas'ta meydana gelen şiddetli depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkem ve milletim adına tüm Fas halkına geçmiş olsun diliyorum.

G20 liderler zirvesini Hindistan'ın ev sahipliğinde tamamlamış bulunuyoruz. Dönem başkanlığı görevini başarı ile icra eden Hindistan'ı tebrik ediyorum. Bu seneki temamız tek dünya, tek aile ve tek gelecek idi.

SIFIR ATIK PROJESİ

Zirve oturumlarının ilkinde gezegenimizin karşılaştığı çevre sorunlarını istişare ettik. Yaşanan küresel iklim krizleri zirvede ele alındı. Sıfır Atık Projemiz küresel bir harekete dönüştü. Gezegenin karşılaştığı çevre sorunlarını konuştuk. Paris İklim Anlaşması'na büyük katkı yapan bir ülkeyiz. Ortak evimiz olan Dünya'yı korumaya devam edeceğiz.

"DENİZLER MÜLTECİ MEZARLIĞINA DÖNDÜ"

İnancımız ve kökenimiz ne olursa olsun; bir parça ekmek ve su bulamadıkları için çocukların öldüğü, denizlerin mülteci mezarlığına dönüştüğü, insan hayatının giderek değersizleştiği bir dünyada hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz.  Sorunların kaynağı merhamet eksikliği. Biz daha adil bir dünyanın varlığına inanıyoruz. Ülkemize sığınan 4 milyonu aşkın mazluma sahip çıkıyoruz. Şimdiye kadar 600 bin Suriyeliyi onurlu bir şekilde vatanına geri döndürdük. 

Denizler mülteci mezarlığı oldu. Yerinden edilenler ülkelerine dönüşleri sağlanmalı. Trajedilerin sebebi kaynak kıtlığı değil merhamet eksikliğidir. Ülkemize sığınan 4 milyondan fazla mazlum ve mağdura sahip çıkıyoruz. 600 bin Suriyeli güvenli ve gönüllü bir şekilde ülkesine geri döndü.

TAHIL KORİDORU BAŞARISI

100 binlerce insanın hayatına mal olarak Rusya-Ukrayna savaşını sonlandırmak için büyük çaba harcıyoruz. 33 milyon ton tahıl ülkelere ulaştırıldı. Soçi'de bu meseleyi Putin ile enine boyuna konuştuk. Afrika ülkelerine yönelik 1 milyon ton tahılın işlenerek ulaştırılmasına önem veriyoruz. Tahıl meselesinde Rusya'yı dışlayan bir sistemin olması mümkün değildir. Bugüne kadar Montrö'yü titizlikle uygulayarak böyle bir duruma mahal vermedik.  Tahıl meselesinde Rusya'yı dışlayan bir sürecin sürdürülebilirliği yoktur. Bölgede tansiyonu yükseltecek adımlar atılmamalı.

BATI'DA MÜSLÜMANLARI HEDEF ALAN SALDIRILARI KINADI!

Müslümanları ve mültecileri hedef alan saldırılar bazı yerlerde bir nefret furyasına dönüşmüştür.  Bu barbarlık karşısında üç maymun oynanıyor. Polis korumasında Kuran-ı Kerim yakılması fikir özgürlüğü değil nefret suçudur. Kimse buna sessiz kalmamızı bekleyemez. Bu konuda Batılı ülkelerden daha kararlı adımlar atılmalı, kanun gerekiyorsa yapılmalıdır. Müslümanları hedef alan saldırılar nefret suçudur. Zirvede kutsallara saldırılar kınandı.

ORTA VADELİ PROGRAM TAKDİRLE KARŞILANDI!

Orta Vadeli Program burada da takdirle karşılandı. Uluslararası yatırımların arttığını göreceğiz. Güçlenen Türkiye gerçeği anlaşıldı.

Dünya Bankası 17 milyar dolarlık yatırım paketinin üzerine, 18 milyar dolarlık yeni bir yatırım paketi daha ekledi. Böylece bankanın Türkiye'de önümüzdeki 3 yıl içinde planladığı yatırımların büyüklüğü 35 milyar dolara ulaşacak.

KARABAĞ'DAKİ PROVOKASYONLAR

İlham Aliyev ile görüşmeler yaptım. Görüşmeden sonra da yarın büyük ihtimalle sayın Paşinyan ile de görüşmem olacak. Tabi bölgeyi sükunete davet etmekten başka çaremiz yok. Fakat burada özellikle Karabağ’da şu anda atılan adımlar doğru adımlar değil, bunu kabullenmek mümkün de değil, AB üyesi ülkeler de bunu kabullenmiyor. Yarın yapacağımız görüşmede sayın Paşinyan’a da bu konuda uyarı yapmalarını ve kesinlikle böyle bir seçimi kabullenmenin mümkün olmadığını onlara da ifade edeceğiz. Şu ana kadar görüştüğümüz dost, batılı ülkeler vs. Seçimi kabullenmiyorlar. Bu olacak bir iş değil, kabul edilebilecek bir seçim değil

ABD'NİN F-16 İÇİN İSVEÇ ŞARTINA CEVAP!

Biden'la ayak üstü görüştük.İsveç de İsveç diyorlar. F-16 konusunda İsveç şartı yaklaşımları var. F-16 konusunu İsveç'e bağlamaları doğru değil. İsveç'in NATO'ya üye olmasına ben değil, TBMM karar verecek. İsveç üzerine düşen görevleri yapmalı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müslümanları hedef alan alçak saldırılara tepki! ''Kuran-ı Kerim yakılması fikir özgürlüğü değil nefret suçudur'' ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Hindistan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.