Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uygur Türklerinin yaşadığı zulme sessiz kalmadı: Küresel çapta gündeme getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Erdoğan, yaptığı konuşmada Çin yönetiminin Uygur Türklerine yönelik politikalarına karşı tepki gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Çin'in toprak bütünlüğü perspektifinde Müslüman Uygur Türklerinin temel haklarının korunması hususunda daha çok çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "AK Parti iktiradı Uygur Türklerine zulme sessiz kalıyor" söylemlerine cevap niteliğinde ifadeler kullandı.

Çin yönetiminin baskıcı politikalarını küresel çapta gündeme getiren Erdoğan, Uygur Türklerinin haklarının korunması için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Erdoğan, konuşmasında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Çin'in toprak bütünlüğü perspektifinde Müslüman Uygur Türklerinin temel haklarının korunması hususunda daha çok çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uygur Türklerinin yaşadığı zulme sessiz kalmadı: Küresel çapta gündeme getirdi

FİLİSTİN VE KIBRIS KONUSUNU DA GÜNDEME GETİRDİ

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uygur Türklerinin yaşadığı zulmün yanı sıra Filistin ve Kıbrıs'ta yaşananları da gündeme getirdi. Erdoğan'ın konuşmasından ilgili bölümler şöyle:

(İsrail-Filistin ihtilafı) Barış süreci ve iki devletli çözüm vizyonu, daha fazla gecikmeksizin yeniden canlandırılmalıdır. Filistin halkına zulüm sürdükçe Orta Doğu'ya istikrar gelmez.

Doğu Akdeniz'de en uzun kıyıya sahip Türkiye'yi bölgede yok sayan anlayıştan vazgeçilmesi şarttır. Kıbrıs Türk halkının eşit hakları tescil edilmeli.

AZERBAYCAN ÖZ TOPRAKLARINDAKİ İŞGALİ SONA ERDİRDİ

Azerbaycan, meşru müdafaa hakkını kullanarak, Güvenlik Konseyi'nin yıllardır uygulanmayan kararlarına konu olan öz topraklarındaki işgali sona erdirmiştir. Bu gelişme, bölgede, kalıcı barış adına yeni fırsat pencerelerinin açılmasına da imkan sağlamıştır. Tarafların atacağı her olumlu adımı desteklemek kararındayız. İlhakını tanımadığımız Kırım dahil, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunmasına önem veriyoruz.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uygur Türklerinin yaşadığı zulme sessiz kalmadı: Küresel çapta gündeme getirdi ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Çin Birleşmiş Milletler uygur türkleri
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.