Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü: "Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır"

Rusya'da Rus paralı asker grubu Wagner'in başlattığı isyanla patlak veren krizin ardından Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada ise Erdoğan’ın Putin’e aklıselim ile hareket edilmesinin gerektiğinin öneminin altını çizdiği bildirildi..

Rusya'da Rus paralı asker grubu Wagner'in başlattığı isyanla patlak veren kriz sürüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin komşu ülkelerin liderleriyle ülkedeki duruma telefon görüşmeleri gerçekleştiriyor.

Putin bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak Rusya'daki gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

 

ERDOĞAN'DAN RUSYA'YA DESTEK MESAJI

Kremlin Basın Servisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Putin, silahlı isyan girişimiyle bağlantılı olarak ülkedeki durum hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefonda bilgi verdi. Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan), Rus liderliğinin adımlarına tam desteğini ifade etti" denildi.

Putin ayrıca, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ve Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile de telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü: "Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır"

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN BAŞKAN ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİNE DAİR AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Rusya'da yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Başkan Erdoğan, görüşmede aklıselim ile hareket edilmesinin gerektiğinin önemini vurguladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü: "Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır" - Resim : 2

Görüşmede Rusya'da yaşananlardan kimsenin vazife çıkarmaması gerektiği vurgulayan Başkan Erdoğan, "Bu bağlamda yaşananların en kısa sürede uhuletle ve suhuletle çözülmesi için Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile ayrı ayrı telefonda görüşüp ülkedeki durumla ilgili bilgi verdiği belirtildi.

.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü: "Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır" ile ilgili etiketler Wagner Grubu Putin Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.