Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Etiket değiştirenlerin takipçisi olacağız' diyerek uyardı: Fiyatları indirin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomist ve akademisyenlerle sohbet toplantısı öncesi ekonomiye dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dolmabahçe'de ekonomist ve akademisyenleri ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dolar yükselince fiyat yükseltenlerin indirim yapmasını bekliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde ekonomist ve akademisyenlerle birlikte gerçekleştireceği sürpriz toplantı öncesi ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. 

CHP'ye IMF üzerinden tepki gösteren Erdoğan, "Biz, göreve geldiğimizde IMF'e olan borç 23.5 milyar dolardı. Ve biz bu borcumuzu yine Mayıs 2013'te son taksidi ödeyerek, kapattık. Şu anda IMF'e borcumuz olmadığımız gibi, onlarla bir kontağımız da yok." dedi. 

 

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ: 115 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE

Merkez Bankası'nın güncel rezervlerini de duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başbakanlığım dönemimde Nisan 2013'te Merkez Bankamızın döviz rezervi 135 milyar dolar. Sonra tabi bir iniş yaşandı ve en düşük nokta ise Eylül 2020'de 83 milyar dolar. En düşüğü bu. Daha sonra tekrar toparlanma dönemine geçtik. Bu toparlanma ile beraber, hamdolsun tekrar bugün itibarıyla 115 milyar doların üzerinde. Çok daha iyi bir konuma da gelecek." ifadelerini kullandı. 

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Başbakanlığım dönemimde Nisan 2013'te Merkez Bankamızın döviz rezervi 135 milyar dolar. Sonra tabi bir iniş yaşandı ve en düşük nokta ise Eylül 2020'de 83 milyar dolar. En düşüğü bu. Daha sonra tekrar toparlanma dönemine geçtik. Bu toparlanma ile beraber, hamdolsun tekrar bugün itibarıyla 115 milyar doların üzerinde. Çok daha iyi bir konuma da gelecek.

Küresel ekonominin iplerini ellerinde tutan ülkeler ciddi bir bocalama içinde, gelişen ülkelerin pastadan aldığı payı engellemeye çalışıyorlar.

Hazırladığımız tedbir paketini açıklamamız ile birlikte kurun üzerindeki köpüğün kalktığını gördük. Bundan sonra da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz."

 

"ETİKET DEĞİŞTİRENLERİN MİLLET ADINA TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Kurdaki fiyatları bahane ederek, fahiş fiyat artışları yapanlar oldu. Tüm milletime sesleniyorum, aynı zaman tüm esnaflara sesleniyorum. Günde birkaç defa fiyat listesi düzenleyenlerin etiket değiştirenlerin millet adına takipçisi olacağımızı hatırlatmak istiyorum. Bu milleti kimsenin sömürmeye hakkı yoktur. İndirimi de özellikle yükselişteki hızdaki gibi bekliyoruz." dedi. 

YAZ AYLARINDA BAMBAŞKA BİR EKONOMİK İKLİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca yaz ayları ile birlikte bambaşka bir ekonomik iklime gireceğimiz müjdesini de verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Etiket değiştirenlerin takipçisi olacağız' diyerek uyardı: Fiyatları indirin! ile ilgili etiketler Erdoğan fiyat fahiş fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.