Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir hafta 10 gün içerisinde görüşmelerimizi yoğunlaştırıp neticeye ulaşacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Bölgemizdeki gelişmeler Türkiye'nin AB için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Türkiye'nin üyeliğine destek verilmeli" dedi. Erdoğan, Karadeniz'de tahıl koridoru konusunda da "Bir hafta 10 gün içerisinde görüşmelerimizi yoğunlaştırıp neticeye ulaşmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

İş birliği imkanlarının geliştirilmesi üzerinde durduk. Bölgesel ve küresel konular üzerinde görüş alışverişinde bulunduk.

Birçok alanda ilişkilerimizin kurumsallaşmasını pekiştirecek 9 anlaşmayı imzaladık. Ekonomik ve ticari ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor.

Salgına rağmen geçen sene iki ülkenin ticaret hacmi 23 milyar doların üzerine çıktı.

Savunma sanayindeki iş birliğimiz ayrı bir ehemmiyet taşıyor. Bu alandaki iş birliğimizi daha da derinleştirme konusunda hemfikiriz.

Sayın Başbakan ile Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdik.

Bölgemizdeki gelişmeler Türkiye'nin AB için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Türkiye'nin üyeliğine destek verilmelidir.

"TAHIL KORİDORU İÇİN GÖRÜŞMELERİ YOĞUNLAŞTIRACAĞIZ"

Karadeniz tahıl koridoru çok önemli bir konu. Zelenskiy ve Putin'in yaklaşımları büyük önem arz ediyor. Görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Dünyada özellikle Afrika'da ciddi bir tahıl sıkıntısı var. Biz aracı olarak BM çatısı altında devam ettirelim istiyoruz. 1 hafta 10 gün içerisinde görüşmelerimizi yoğunlaştırıp neticeye ulaşmaya çalışacağız.

İTALYA: BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından konuşan İtalyan Başbakan Draghi, şu ifadeleri kullandı:

Dost ülkeler, müttefik ülkeler Türkiye ve İtalya, karşımızda büyük sınamalar var. Birlikte çalışmak istiyoruz. İtalya ve Türkiye, aynı zamanda Kiev'e destek veriyorlar. Müzakere bazlı çözüm arayışındalar. Ukrayna'nın kabul edebileceği bir barışın içindedir her ülke. Türkiye'nin arabuluculuğu için büyük takdirimizi ifade etmek istiyorum, özellikle tahıl alanında. Dünyanın en fakir ülkelerinde çok ciddi problemlere yer açabilecek bi sınırlamadır bunlar.

Türkiye'nin burada merkezi rolü var. Temennim Rusya'nın bu girişime imkan vermesi ve bundan sonraki barış müzakerelerine bir açılış yapması. Ticari ilişkiler Akdeniz'in geçmişini belirlemiş olan ilişkilerdir.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir hafta 10 gün içerisinde görüşmelerimizi yoğunlaştırıp neticeye ulaşacağız! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İtalya Başbakanı Mario Draghi
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi tutuklandı.