Cumhurbaşkanı 1 milyon liralık tazminat davası açtı, Kılıçdaroğlu savunmasını sosyal medyadan yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "5'li çetenin tahsildarı" suçlaması yapınca Erdoğan'ın avukatları harekete geçti. Hakkında 1 milyon liralık tazminat davası açılan Kılıçdaroğlu, savunmasını sosyal medyadan yaptı ve TDK sözlüğünden 'tahsildar' kelimesine açıklık getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart 2022 tarihinde sosyal medyadan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "O, vergi memuru. Ama ben ekonomistim. Aramızdaki fark bu" sözlerini alıntılayarak, "Sen ekonomist değil, olsan olsan 5'li çetenin tahsildarı olursun. Halkın parasına göz dikmiş bir tahsildar" sözlerini sarf etmişti.

Cumhurbaşkanı 1 milyon liralık tazminat davası açtı, Kılıçdaroğlu savunmasını sosyal medyadan yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, kişilik haklarının ihlali gerekçesiyle Kemal Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık tazminat davası açtı.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, mahkemede yapacağı savunmayı sosyal medyadan yaptı. "Gücenme" notuyla Twitter'dan paylaştığı videoda, Türk Dil Kurumu sözlüğünden 'tahsildar' kelimesine açıklık getiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Sevgili halkım merhaba. Geçenlerde şahsım her zamanki gibi bana hakaretler edip, kendisini ekonomist ilan etti. Ben de kendisine 'Olsan olsan beşli çetenin tahsildarı olursun' dedim. Beyefendi incinmiş. Hemen mahkemeye koşmuş. Bu tanıma ihtiyati tedbir kararı çıkarmaya çalışıyor. Bizim memlekette tahsildara tahsildar derler. Çeteye de çete. Bunda gocunacak bir şey yok. Bak Türk Dil Kurumu ne diyor? 'Bir kimseye veya bir kuruluş adına para toplamakla görevli kimseye tahsildar denir'. Ayıp olan şey bunu halk için yapacağın yerde beşli çete için yapmak. Sevgili şahsım tahsildara ekonomist denmez bizim memlekette. Gücenme."

Cumhurbaşkanı 1 milyon liralık tazminat davası açtı, Kılıçdaroğlu savunmasını sosyal medyadan yaptı ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tahsildar tazminat

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.