Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun yeni takımı Manchester City oldu

Juventus'tan ayrılması beklenen Cristiano Ronaldo'nun yeni takımı Manchester City oldu. 150 milyon pound vermesine rağmen Tottenham Hotspur'un İngiliz golcüsü Harry Kane'i alamayan Premier League şampiyonu, Portekizli süper yıldızla anlaşma sağladı.

2018 yazında 117 milyon euro bonservisle Real Madrid'den Juventus'a transfer olan Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo için İtalya defteri kapandı. İspanya'nın AS gazetesi, Tottenham Hotspur'dan Harry Kane'i alamayan Premier League şampiyonu Manchester City'nin, CR7'ye imza attırdığını duyurdu.

36 yaşındaki Ronaldo'nun Torino ekibinden ayrılacağı bir süredir konuşuluyordu. 9 sezon formasını giydiği Real Madrid'e geri dönmesi gündeme gelen Ronaldo, Manchester City ile anlaştı.

JUVE, GABRİEL JESUS İSTİYOR

İtalyan gazeteci Mirko Calemme imzalı haberde, İngiliz devi Cristiano Ronaldo ve menajeri Jorge Mendes'i ikna etti. Pep Guardiola'nın takımı Juventus ile görüşmeleri sürdürüyor. Zira,  Juventus, Gabriel Jesus'u, Manchester City ise Raheem Sterling'i takasta kullanmak istiyor.

Barcelona'nın başında geçen 4 sezonda en büyük korkulu rüyası olan Ronaldo'yla City'de buluşacak olan Guardiola, Lionel Messi'nin Katalan devinden ayrılması gündemdeyken Arjantinli yıldıza da talip olmuştu. City'nin Körfezli patronlar futbolun en büyük iki ikonundan birini İngiltere'ye getirmekte kararlı.

RONALDO, CİTY'DE NE KADAR KAZANACAK?

Haberde, Cristiano Ronaldo'nun 2 sezonluk bir sözleşme imzalayacağı ve yıllık net 15 milyon euro kazanacağı belirtildi. Anlaşmanın finansal detayları üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Juventus'la 1 sezon daha sözleşmesi bulunan Portekizli yıldızla anlaşan City, kulübüyle ise Gabriel Jesus konusunu çözmeye çalışıyor. Ronaldo'nun ayrılmak istemesi ise transferin sonlanması için City'nin en büyük kozu olarak görünüyor.

Futbolcusunun hafta sonu Serie A'da oynanacak Juventus-Empoli maçında forma giymesini istemeyen "süper menajer" Mendes, Torino'ya uçtu. Avrupa futbolunun iki devi arasında hızlı bir görüşme trafiği yaşanıyor.

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun yeni takımı Manchester City oldu

GUARDİOLA 2023'TE CİTY'DEN AYRILIYOR

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Manchester City'den ayrılığıyla ilgili ilk kez konuştu. İspanyol teknik adam, City'den 2023'te ayrılacağını ve bir milli takım çalıştıracağını açıkladı.

City'ye 2016'da gelen ve İngiliz ekibiyle 3 lig şampiyonluğu kazanan 50 yaşındaki Guardiola, "Bu takımdaki 7 yılın ardından, durmam gerektiğini düşünüyorum. Bir ara vereceğim ve ne olacağını göreceğiz. Durup diğer teknik direktörlerden bir şeyler öğrenmeliyim. Duruma göre, Güney Amerika'da, Avrupa'da veya Copa Amerika'da oynayan bir takım çalıştırabilirim. Bunu deneyimlemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun yeni takımı Manchester City oldu - Resim : 2

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun yeni takımı Manchester City oldu ile ilgili etiketler Cristiano Ronaldo Manchester City Juventus premier league
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.